Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
15. 3. 2017,
14.42

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

Roger Federer Rafael Nadal Indian Wells

Sreda, 15. 3. 2017, 14.42

6 let, 7 mesecev

Dame in gospodje, uživajte v epskem teniškem dvoboju #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05
Rafael Nadal in Roger Federer | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Ljubitelji tenisa bodo v noči na četrtek prišli na svoj račun. V osmini finala turnirja v Indian Wellsu se bosta pomerila Roger Federer in Rafael Nadal, ena največjih tekmecev modernega tenisa.

Takoj, ko je bil znan žreb turnirja, so ljubitelji tenisa upali, da bodo v osmini finala lahko gledali Rogerja Federerja in Rafaela Nadala. In dobili so tisto, kar so si želeli. Igralca se bosta pomerila ob 17. uri po lokalnem času oziroma v četrtek ob enih zjutraj po slovenskem času.

To bo njun že 36. medsebojni dvoboj. Nazadnje sta se udarila pred nekaj tedni v finalu OP Avstralije, kjer je bil po petih nizih boljši Federer. Medsebojni izidi govorijo v prid Špancu, ki je Švicarja premagal 23-krat, Baselčan pa je proti Nadalu do zdaj zbral 12 zmag.

Roger Federer je dobil zadnji medsebojni dvoboj v finalu OP Avstralije. | Foto: Guliverimage/Getty Images Roger Federer je dobil zadnji medsebojni dvoboj v finalu OP Avstralije. Foto: Guliverimage/Getty Images

Federer: Zato sem prišel sem

Igralca se spoštujeta že od samega začetka, kar je razvidno tudi iz njunih izjav. "Tako je talentiran, da so pri njem težke stvari videti lahke. Veliko 'winnerjev' ustvari že po prvih dveh udarcih," je povedal Nadal, ki je v torek premagal svojega rojaka Fernanda Verdasca.

Roger Federer se je v osmino finala uvrstil, potem ko je po dveh nizih Američana Steva Johnsona izločil z izidom 7:6 (3), 7:6 (4), in se že veseli naslednjega dvoboja. "Sem sem prišel, da igram proti igralcem, kot je Rafa. No, zdaj smo dobili to. Res sem navdušen. Bolje, da sem navdušen na tem, kot pa da bi sem prišel iz napačnih razlogov," je pred dvobojem povedal Federer.

Kaj je dobro vedeti pred dvobojem?

  1. To je prvi dvoboj po izjemnem obračunu v finalu OP Avstralije. Minilo je nekaj več kot šest tednov, odkar sta se v deželi tam spodaj udarila v finalu. Končni izid je bil 6:4, 3:6, 6:1, 3:6, 6:3 za Federerja, ki je tako osvojil 18. lovoriko na turnirjih velike četverice.
     
  2. Na igrišču bosta nosilca skupno 32 lovorik s turnirjev za grand slam, kar je največ v zgodovini moškega tenisa. Roger Federer jih je zbral osemnajst, Rafael Nadal pa jih ima štirinjast.
     
  3. V medsebojnih dvobojih s 23:12 vodi Nadal, na igriščih s trdo podlago pa je slika nekoliko drugačna. V tem primeru Nadal vodi z 9:8. Morda še najpomembnejši je podatek, da je izid iz Indian Wellsa 1:1.
     
  4. Šele tretjič od 36 medsebojnih dvobojev se bo zgodilo, da se bosta srečala pred četrtfinalom. Prvič je bilo leta 2004 v Miamiju in leta 2011 na zaključnem turnriju.
     
  5. S turnirjev serije masters ima Federer 332 zmag, Nadal pa 319.
     
  6. Po turnirskih zmagah na turnirjih serije masters zasedata drugo in tretje mesto. S 30 zmagami je v vodstvu Novak Đoković, na drugem mestu je Rafael Nadal z 28 zmagami, Federer pa jih je vitrino postavil 24.
     
  7. Oba sta v Indian Wellsu zbrala že kar nekaj zmag. Roger Federer jih ima štiri (2004, 2005, 2006 in 2012), Majorčan pa je zbral eno manj (2007, 2009 in 2013)
Ne spreglejte