Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 11. 2013,
14.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Radek Štepanek

Sobota, 16. 11. 2013, 14.45

8 let

Čeha priigrala točko in vodstvo v finalu Davisovega pokala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po drugem dnevu finala Davisovega pokala je Češka z zmago v dvojicah prešla v vodstvo proti Srbiji. Za zmagovalce sta nastopila Tomaš Bedrych in Radek Štepanek.

Po mnenju mnogih naj bil bila zmaga v dvoboju dvojic skoraj odločilna. Za Češko sta jo priigrala Tomaš Berdych in Radek Štepanek, ki sta premagala Nenada Zimonjića in Ilijo Bozoljac v treh nizih.

"Fanta sta neverjetna. Odigrala sta odličen dvoboj. Rezultat je zdaj 2:1 in smo le en korak oddaljeni od zmage," so bile prve besede kapetana češke reprezentance Vladimir Šafarik. "Vseskozi sva izvajala pritisk na nasprotnika, tako da smo po sobotnem delu tekmovanja v najboljši možni poziciji. V nedeljo nimam kaj izgubiti. Velik izziv bo igrati proti Novaku," je povedal prvi lopar češke reprezentance Tomaš Berdych.

"Na igrišču sem se zelo dobro počutil. Prva dva niza in pol sem se počutil, kot da sem na nogometnem igrišču. Užitek je igrati s Tomašem. Dvoboj sva kontrolirala od prve do zadnje točke," je dodal Radek Štepanek, ki lahko v nedeljo Češki priigra zadnjo, odločilno točko. V primeru, da v prvem dvoboju Đoković premaga Berdycha, bo izidi izenačen na 2:2, zadnji dvoboj pa bo potekal med Radekom Štepanekom in Dušanom Lajovićem.

Obradović poziva publika

Srbski kapetan Bogdan Obradović kljub zaostanku ostaja za nedeljo pozitiven. "Fanta sta dala vse od sebe, nimamo jim kaj zameriti. Najbolje sta igrala v tretjem nizu, kjer je odločilo le nekaj žogic. Zdaj je pomembno, da ostanemo pozitivni," so bile besede prvega moža srbske reprezentance.

"Bili smo že nekajkrat v takšni situaciji. V nedeljo se igrata dva posamična dvoboja. Mislim, da še ni vse odločeno in imam še vse možnosti za zmago," je še povedal Obradović, ki je pozval navijače naj pridejo v čim večjem številu. "Podpora publike je zelo dobrodošla. Naj ogrejejo svoje dlani in grla in nam tako pomagajo do zmage."

V petek je prvo točko za Srbijo priigral Novak Đoković, potem ko je premagal Radeka Štepaneka, za Čehe pa je prvo točko dosegel Tomaš Berdych, ki je brez večjih težav ugnal Dušana Lajovića.

Ne spreglejte