Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 9. 2014,
8.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Davisov pokal Roger Federer Stanislas Wawrinka Fabio Fognini

Petek, 12. 9. 2014, 8.32

8 let

Francozom so se po zmagi Federerja v finalu pridružili Švicarji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Znana sta oba finalista Davisovega pokala, in sicer se bosta za prestižno lovoriko udarili Francija in Švica. Finale bo na sporedu med 21. in 23. novembrom, gostitelji bodo Francozi.

Na igrišču Roland Garrosa sta prvi dvoboj odigrala Richard Gasquet in Tomaš Berdych. Na koncu je bil boljši Gasquet, ki je Čeha premagal v treh nizih. Za njima sta loparje prekrižala še trenutno najboljši igralec francoske ekipe Jo-Wilfried Tsonga in Lukaš Rosol. Tsonga je z nasprotnikom opravil brez težav in svoji reprezentanci prisvojil pomembno točko. Reprezentanci sta se do zdaj, če štejemo še dvoboje iz časov Češkoslovaške, pomerili že 14-krat.

Francozi so za napredovanje v finale potrebovali zgolj eno zmago. Dosegli so jo že v igri dvojic. Za Francijo sta Richard Gasquet in Jo-Wilfried Tsonga proti branilcem naslova v postavi Radek Štepanek in Tomas Berdych osvojila odločilno točko z zmago v štirih nizih.

Federer Švici priigral finale

V Ženevi, kjer sta se merili reprezentanci Italije in Švice, so si veliki finale priigrali zadnji, ki so imeli v svojih vrstah najmočnejši orožji. Švicarske barve sta namreč branila tudi veliki Roger Federer in zmagovalec prvega turnirja za grand slam Stanislas Wawrinka. Kot prva v dvorani Palexpo sta na igrišče stopila ljubljenec domačega občinstva Roger Federer in italijanski predstavnik Simone Bolelli. 33-letni Švicar je 76. igralca sveta pričakovano premagal in s tem Švici priboril prvo točko v dvoboju. Tudi v drugem dvoboju je bila švicarska premoč izrazita, Stanislas Wawrinka je namreč s 3:0 v nizih odpohnil Fabia Fogninija in Švici priigral še drugo točko.

V soboto sta odločino točko za Švicarje lovila Stanislas Wawrinka in Marco Chiudinelli, nasproti pa jima je stala italijanska dvojica Simone Bolelli in Fabio Fognini. Švicarjema ni uspelo, saj sta Italijana zmagala po petih nizih in znižala skupni rezultat na 1:2. A v nedeljo je vse dvome o zmagovalcu odpravil Roger Federer, ki Fabiu Fogniniju ni prepustil niti niza.

V finalu med 21. in 23. novembrom bodo gostitelji Francozi.

Ne spreglejte