Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 10. 2014,
7.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Blaž Kavčič Blaž Trupej poškodba

Ponedeljek, 6. 10. 2014, 7.50

8 let

Blaž Kavčič: Čeprav se večkrat zlomim, nekako najdem pot

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski teniški igralec Blaž Kavčič, ta čas 91. igralec z lestvice ATP, še naprej okreva po poškodbi, ki ga je zaustavila sredi nastopa na odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku.

Kavčič bi se moral na US Opnu boriti za vstop med najboljših 16 proti Švicarju Stanislasu Wawrinki, a se je izkazalo, da ima počeno kost desnega stopala.

Ponoven pregled z magnetno resonanco je razkril, da kost stopala, ki je najverjetneje počila zaradi ponavljajočih se pritiskov nanjo, še ni zaceljena. "Trenutno sem še v fazi rehabilitacije, kar pa ne pomeni, da večino časa preležim na postelji in gledam v zrak. Zadnje dni uro in pol preživim na teniškem igrišču, kjer mi Blagi (Blaž Trupej, trener, op. STA) iz košare zmeče na stotine žog, jaz pa udarjam z mesta, da ohranjam občutek v roki. Pomembno je, da imam vsak dan stik s tenisom, da roka dobi dovolj vibracij in dražljajev," pravi Kavčič pet tednov po odkritju poškodbe.

Trenutno veliko plava

"Velika težava je, da mi srce nikoli ne bije hitreje kot 130 udarcev na minuto, zato je bilo treba najti nekaj, kar ne bi vključevalo noge in kjer bi srce doseglo vsaj 180 udarcev na minuto. Trenutno tako veliko plavam, saj to noge ne obremenjuje, mi pa omogoča, da dosežem povišan utrip srca. Kot pri vsaki poškodbi se moj kondicijski trener Klemen (Jakše, op. STA) zelo potrudi in išče vse mogoče načine, da se dela koristne stvari, ki mi bodo omogočile kar najhitrejšo vrnitev na teniška igrišča," je še dejal Kavčič.

Če se bo kost hitro celila in mu po optimističnem scenariju že konec meseca dopuščala maksimalno obremenitev, potem bi lahko Kavčič do konca sezone še računal na kakšen nastop: "Upanje umre zadnje, še vedno verjamem, da bi lahko do konca sezone še nastopil, če mi bo le noga dovolila. Seveda je po tako dolgi odsotnosti s turnirjev težko biti takoj tekmovalno uspešen, pa vendar bom naredil vse, da osvojim še nekaj točk za lestvico ATP, ki mi bodo prišle prav za uvrstitev na odprto prvenstvo Avstralije."

Pravijo, da je vsaka stvar za nekaj dobra

Kavčič je bil sicer tudi v začetku letošnje sezone zaradi operacije odsoten dlje časa. "Pravijo, da je vsaka stvar za nekaj dobra in da je vse vedno preizkus, iz katerega lahko prideš še močnejši in boljši, ali pa se zlomiš. Poskušam se držati prve možnosti in čeprav se večkrat zlomim, nekako najdem pot. Vedno sem po poškodbah prišel močnejši in tudi tokrat bom," je optimistično sklenil Kavčič.

Ne spreglejte