Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
13. 4. 2017,
19.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Natisni članek

Kaja Juvan pokal Fed

Četrtek, 13. 4. 2017, 19.00

6 let, 7 mesecev

Bi se morali učiti od 16-letnega dekleta? #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88
Kaja Juvan

Na vrata slovenske teniške reprezentance je prvič potrkala Kaja Juvan, ena najbolj perspektivnih mladih teniških igralk pri nas. Ljubljančanka, ki je letos začela igrati v članski konkurenci, za svoja leta deluje zrelo in kot pravi, se s financami ne želi ukvarjati.

Kaja Juvan je najbolj nase opozorila lani, ko je zmagala prestižni mladinski turnir Orange Bowl. Od takrat se je za 16-letno teniško igralko veliko spremenilo. Začela je igrati na članskih turnirjih, prav tako je veliko zanimanja za njo. Igrala je že proti nekdanji igralki iz prve petdeseterice, s katero se je enakovredno kosala.

Na igrišču je postalo vse lažje. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Na igrišču je postalo vse lažje. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Res sem trdo trenirala"

"Videla sem, da sploh nismo toliko daleč, kot smo sprva mislili, tako da lahko igram tudi z vsemi najboljšimi igralkami. Mislim, da je najbolj pomembno, da sama verjamem …," je uvodoma povedala trenutno 596. igralka na svetu, ki je napredovala tudi v kondicijskem smislu.

"Res sem trdo trenirala, da sem se izboljšala. Počutim se močnejšo, že med pripravljalnim obdobjem sem to opazila. Težje uteži sem dvigovala, hitrejša sem bila, zato je tudi na igrišču malo lažje postalo vse skupaj."

 

S ponosom igra za svojo državo

Kaja je prvič v karieri dobila povabilo kapetana Andreja Kraševca v reprezentanco za pokal Fed, kjer se bo Slovenija prihodnji konec tedna v Litvi potegovala za prvo skupino. V preteklosti je bilo v slovenskem tenisu kar nekaj odpovedi. Bi se morali preostali učiti od Kaje, ki nam je zaupala, da ji nikoli ni bilo breme igrati za Slovenijo.

"Zdi se mi lepo, če lahko zastopam svojo državo. V ponos mi je, da lahko igram na takšnem tekmovanju. Verjetno, ko si starejši, ti je nekoliko težje, ker gre za preživetje. Zdi se mi, da mi bo to ostalo in da se bom vedno vračala k temu, ker sem zdi res lepo igrati za svojo državo."

Finance je ne zanimajo Kaja Juvan je podpisala z agencijo, s katero sodelujejo tudi Goran Ivanišević, Borna Čorić, Gael Monfils, Donna Vekić ... | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Kaja Juvan je podpisala z agencijo, s katero sodelujejo tudi Goran Ivanišević, Borna Čorić, Gael Monfils, Donna Vekić ... Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Pred časom jo je pod svoje okrilje vzela znana agencija StarWing Sports, s katero je podpisala večletno pogodbo. Po zmagi na Orange Bowlu je dobila več ponudb, nekateri so pisali celo njej osebno. Na koncu so se odločili za že omenjeno londonsko agencijo.

"Za zdaj ostajam doma"

S to agencijo so sodelovali oziroma še sodelujejo Goran Ivanišević, Gael Monfils, Borna Ćorić, Kristina Mladenović in Donna Vekić. A to ne pomeni, da naša talentirana igralka odhaja v tujino, ko je začela dobivati boljše ponudbe za različne loparje, oblačila …

"Za zdaj ostajam doma. Mislim, da v ekipi vse dobro deluje in imam res veliko ljudi, ki se trudijo zame. Agencija ne bo toliko delo olajšala meni kot mojim staršem. Mislim, da me poskušajo čim bolj izključiti iz finančnih zadev. Ko se enkrat začneš ozirati na to, izgubiš svoj fokus," je še povedala Kaja, ki bo tudi v prihodnje trenirala s slovenskim trenerjem Robijem Cokanom.

Ne spreglejte