Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
15. 1. 2018,
15.55

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

Bernard Tomic OP Avstralije

Ponedeljek, 15. 1. 2018, 15.55

6 let, 3 mesece

Arogantni Bernard Tomic: Štel bom svoj denar, to je vse, kar bom delal #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20
Bernard Tomic | Foto Twitter

Foto: Twitter

V ponedeljek se je začelo OP Avstralije, kjer so se zbrali najboljši igralci in igralke. Med njimi ni Bernarda Tomica, nekdanjega vrhunskega avstralskega teniškega igralca, ki je daleč od prave forme. Tomic je izgubil v zadnjem krogu kvalifikacij in se na vse skupaj požvižgal, saj meni, da ima dovolj denarja.

Bernard Tomic je bil še pred dvema letoma 17. igralec sveta, danes pa je le še bleda senca tistega, kar je kazal leta 2016. Pred leti je govoril, da bo s servisom Gorana Ivaniševića, psihološko pripravljenostjo Peta Samprasa, udarci Rogerja Federerja in srcem Lleytona Hewitta krojil sam vrh svetovnega tenisa. Še pred nekaj leti je bil na pravi poti, zaradi svoje muhavosti in premalo treninga pa je zdaj padel na 143. mesto lestvice ATP.

Od avstralske zveze ni dobil povabila

Tomic je že s 15 leti začel igrati med profesionalci. Od takrat je osvojil tri turnirje serija ATP, na turnirjih za grand slam pa ima eno uvrstitev v četrtfinale. Pravzaprav veliko manj, kot je sam napovedoval.

Petindvajsetletni Avstralec, ki ima hrvaške in bosanske korenine, je devet let zapored igral na OP Avstralije. Avstralska zveza se je odločila, da mu letos ne ponudi posebnega povabila na turnir, zato je moral igrati v kvalifikacijah, kjer ga je v zadnjem krogu presenetil Italijan Lorenzo Sonego.

"Ne bom komentiral poteze avstralske teniške zveze. To je njihova stvar, pravzaprav nikoli nisem potreboval njihove pomoči," je povedal Tomic, ki se je v zadnjem času kar nekajkrat sporl s krovno organizacijo. Bojkot olimpijskih iger in Davisovega pokala je njihov odnos dodatno ohladil.

"Štel bom svoj denar, to je vse, kar bom delal. Štel bom milijone." | Foto: Guliverimage/Getty Images "Štel bom svoj denar, to je vse, kar bom delal. Štel bom milijone." Foto: Guliverimage/Getty Images Bahal se je, da ima približno 13 ali 14 milijonov dolarjev

Bernard bo moral prvič po sedmih letih izpustiti turnir za grand slam. Ko so ga vprašali, ali je to prelomnica v njegovi karieri, je odgovoril v svojem slogu: "Štel bom svoj denar, to je vse, kar bom delal. Štel bom milijone. Gre za približno 13 ali 14 milijonov dolarjev."

Težko je verjeti, da je Tomic padel tako nizko. Pri 19 letih je v Wimbledonu izločil igralce, kot sta David Davidenko in Robin Soderling, ter se prebil do četrtfinala. V zadnjih 30 letih je bil mlajši od njega le še legendarni Boris Becker.

Lani v Wimbledonu je dobil rekordno kazen

Tomic je velik padec na lestvici doživel lani, ko je izgubil 120 mest in v treh mesecih ni dobil niti enega dvoboja. Lani je bil kaznovan z rekordnimi 20 tisoč dolarji, potem ko je izjavil, da ga tenis dolgočasi, in gledalcem sporočil, naj ne hodijo na njegove dvoboje. Tistim, ki ga ne marajo, je sporočil, da mu zavidajo, ker sanjajo o njegovih vilah in avtomobilih.

Zanimivo bo spremljati, kako bo potekala njegova nadaljnja kariera, a kot zdaj kaže, se še nekaj časa ne bo vrnil med najboljše.

Ne spreglejte