Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
29. 12. 2016,
10.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

slovo WTA tenis Ana Ivanović

Četrtek, 29. 12. 2016, 10.50

6 let, 6 mesecev

Borila se je s svojim telesom

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05
Ana Ivanović

Ana Ivanović je v sredo zvečer sporočila, da končuje profesionalno teniško kariero. Kot je povedala, te odločitve ni sprejela čez noč. V zadnjem intervjuju je spregovorila tudi o pritiskih, ki jih je doživljala kot igralka.

Nekateri so njeno odločitev pričakovali, saj ji v zadnjih letih ni šlo vse po načrtih, vedno pogosteje pa se je ubadala tudi s poškodbami. Kmalu po tem, ko je sporočila novico, je dala intervju za uradno stran WTA.

Borila se je s svojim telesom

Sprva so jo vprašali, kako se počuti po tem, ko je razkrila svojo športno upokojitev. "Malo sem bila nervozna, ampak sem v redu. Odločitve nisem sprejela čez noč, ampak je bila v moji glavi že kar nekaj časa. Poskušala sem poslušati svoje srce, ker je bilo to zame vedno najboljše. Tenis sem začela igrati, ker sem vzljubila ta šport. Še vedno ga imam rada, vendar je čas, da grem iz različnih razlogov naprej. Nisem imela sreče s poškodbami. Pred dvema letoma sem bila med prvo deseterico, ampak sem se borila s svojim telesom in poškodbami. Zdaj sem res začutila, da je čas, da se umaknem," je uvodoma povedala srbska lepotica.

Po zmagi na OP Francije se ji je življenje obrnilo na glavo. | Foto: Guliverimage/Getty Images Po zmagi na OP Francije se ji je življenje obrnilo na glavo. Foto: Guliverimage/Getty Images

Ni bila pripravljena na uspeh

Ivanovićeva je povedala, da je ponosna na uspehe, ki jih je dosegla v svoji karieri. Bilo je veliko vzponov in padcev, a to jo je še bolj utrdilo, saj se je razvila v to, kar je danes. V karieri je osvojila 15 turnirskih lovorik. Nedvomno je njen največji uspeh zmaga na OP Francije iz leta 2008. Ta ji je življenje obrnilo na glavo, saj nanjo ni bila pripravljena.

"Bila sem le dekle, ki je uživalo v tenisu, nisem razmišljala o posledicah. Sčasoma ugotoviš, da zaradi pritiska in pričakovanj drugih ne igraš več sproščeno. Mislim, da nikoli nisi pripravljen na uspeh. Mislim, da bi morala imeti v ekipi bolj izkušene ljudi, ki bi me naučili, kako se moram spoprijeti s pritiski. Kljub vsemu mi je vse pomagalo, da sem preživela."

Ana Ivanović | Foto: Instagram/Getty Images Foto: Instagram/Getty Images

Pogrešala bo prijatelje in potovanja

V vseh letih je na turnejah spoznala veliko ljudi. Nekateri od njih so postali tudi njeni prijatelji, ki jih bo najbolj pogrešala. "Upam, da jih bom lahko kmalu spet videla. Smešno je, da bom pogrešala potovanja, čeprav se med drugim veselim, da bom več časa preživela doma. A vedno sem uživala v lepih krajih, kot je na primer Avstralija," je še povedala 29-letna Beograjčanka.

Ne spreglejte