Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
28. 12. 2016,
19.07

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ana Ivanović tenis

Sreda, 28. 12. 2016, 19.07

6 let, 7 mesecev

Ana Ivanović je končala teniško kariero #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ana Ivanović

Ana Ivanović, nekdanja prva igralka sveta, je sporočila, da je končala svojo športno kariero. O tem se je ugibalo že nekaj časa in, kot kaže, je Ivanovićeva ugotovila, da ne more več igrati tenisa na najvišji ravni.

Srbska lepotica je svojim navijačem s tresočim glasom prek Facebooka sporočila, da je konec njene športne poti, a kot je dejala, bo še vedno ostala povezana s tenisom. "To je bila težka odločitev," je med drugim povedala ena najbolj prepoznavnih športnic na svetu.

"Imam pomembno novico, ki sem jo želela deliti z vami. Nikjer drugje nisem želela objaviti te informacije, ker menim, da jo morate vi prvi izvedeti. Odločila sem se, da se umaknem iz profesionalnega tenisa. To je bila težka odločitev, vendar je tudi veliko razlogov za veselje. Tenis igram od petega leta, od takrat, ko sem na televiziji videla Moniko Seleš. Starši so me vseskozi podpirali. Svoj čas sem bila tudi prva igralka sveta. Leta 2008 sem bila prva na svetu, zmagala sem na 15 turnirjih serije WTA. Trikrat sem igrala v finalu na turnirjih za grand slam, v pokalu Fed in odigrala veliko nepozabnih dvobojev. Mislim, da je to zelo dobro za dekle iz Srbije, vendar ker ne morem več igrati na najvišji ravni, je čas, da se umaknem," je v svoji izjavi povedala Ana Ivanović.

Ana se je pri svojih 29 letih odločila, da lopar postavi v kot. Spoznala je, da ne more več igrati na najvišji ravni. V lanski sezoni ji je uspelo zmagati le na petnajstih dvobojih. Imela je težave s poškodbami, zato je predčasno končala tudi letošnjo sezono.

Ana Ivanović je največji uspeh dosegla leta 2008, ko je zmagala na OP Francije. | Foto: Ana Ivanović je največji uspeh dosegla leta 2008, ko je zmagala na OP Francije.

Lani je zmagala le na 15 dvobojih

Čeprav je zatrjevala, da se bo vrnila še močnejša, je, kot kaže, ugotovila, da je bilo dovolj. Njen največji uspeh v karieri je zmaga na OP Francije leta 2008. Dvanajst tednov je bila prva igralka sveta, skupno pa je osvojila 15 turnirjev serije WTA. V svoji dolgoletni karieri je s turnirskimi nagradami zaslužila več kot 15 milijonov dolarjev (14,3 milijona evrov).

Ana Ivanović in Bastian Schweinsteiger | Foto: Ana Ivanović in Bastian Schweinsteiger

Podpisala je dve doživljenjski pogodbi

Zelo dobro pa se je znašla tudi v marketinških vodah, potem ko je podpisala doživljenjsko pogodbo z proizvajalcem športne opreme (Adidas), kot tudi z Rolexom. Pomemben korak pa je naredila tudi v zasebnem življenju, potem ko se je letos poleti poročila z nogometnim zvezdnikom Bastianom Schweinsteigerjem.

Ne spreglejte