Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
9. 9. 2016,
10.03

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,60

1

Natisni članek

Red Bull Hannes Arch

Petek, 9. 9. 2016, 10.03

6 let, 7 mesecev

Tragedija priljubljenega avstrijskega akrobata

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,60

1

Avstrijo pretresa helikopterska nesreča, v kateri je umrl eden najboljši akrobatskih pilotov in zvezdnik priljubljenih "Red Bill Air race" tekmovanj Hannes Arch.

Hannes Arch (1967-2016) | Foto: Sportida Hannes Arch (1967-2016) Foto: Sportida

"Sproščujoč dan v hribih," je ob fotografijo, ki jo je delil s svojimi privrženci na spletnem omrežju Facebook, v četrtek dopoldan zapisal 48-letni Hannes Arch, pri naših severnih sosednih izjemno priljubljeni akrobatski pilot in član Red Bullove družine, ki podpira ekstreme športnike. Nekaj ur zatem se je odpravil na helikopterski polet, a strmoglavil v pogorju na avstrijskem Solnograškem.

Kot poročajo avstrijski mediji, ki so Archu danes namenili osrednjo pozornost, podrobnosti tragedije oziroma razlogi zanjo še niso znani. "Nebo je bilo jasno, tudi drugi vremenski pojavi niso vplivali na nesrečo," je za avstrijsko tiskovno agencijo povedal predstavnik policije Ewald Dorner.

 | Foto: Sportida Foto: Sportida

Nekdanji prvak in mojster drznih letov
Hanes Arch, ki bi čez dva tedna dopolnil 49 let, je sicer veljal za enega najboljših svetovnih akrobatskih pilotov v zgodovini Red Bullovih tekmovanj, ki jih je Sloveniji približal Peter Podlunšek. Arch je prvi Evropejec, ki je postal svetovni prvak (2008). V letih 2009, 2010 in 2014 je sezono zaključil kot podprvak, lani pa je bi tretji. Kot kaže, pa mu najhitrejši motošport  še ni nudil dovolj adrenalina, zato se je ukvarjal tudi s plezanjem in "base" skoki oziroma padalstvom.  


V slovenskih očeh​
"Hannes Arch je imel posebno energijo, neverjetno voljo in velik smisel za humor. Dobrega prijatelja in neusmiljenega nasprotnika se bo ekipa Peter Podlunšek Racing spominjala z velikim spoštovanjem in toplino v srcu. Za Hannesom bo ostala praznina, ki jo je nemogoče zapolniti in kar težko si predstavljamo, da na naslednji dirki ne bo več hangarja s številko 22, kjer se je okrog Hannesa vedno trlo ljudi," so ob tregadiji sporočili iz ekipe Peter Podlunšek Racing.
Ne spreglejte