Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 7. 2012,
6.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 18. 7. 2012, 6.51

8 let

Tone Tiselj: Ni prostora za spodrsljaj? Ne odgovarjam!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Prihodnji ponedeljek se bo zbrala močno okrnjena, povsem prenovljena zasedba slovenskih rokometnih prvakinj in začela priprave na sezono 2012-13. Spodrsljaja si bržkone ne bodo smeli privoščiti.

Krim Mercator naj bi v novi sezoni deloval z enakim proračunom kot v pretekli, nekje okoli 1,6 milijona evrov. Zasedba bo drugo sezono delovala pod trenerjem Tonetom Tisljem, ki bo razpolagal s kar 11 tujkami (Torstenson, Kain, Martin, Krpež, Grubišić, Penezič, Bodnjeva, Veregljuk, Wörz, Müller, Piedade). Več kot polovice tujk ne bo do sredine avgusta, ko se bo ekipa prvič združila. Začetek evropske lige prvakinj je 13. oktobra, Krim pa čaka igranje v skupini B.

Na žrebu ste dobili nasprotnice v prvem delu lige prvakinj. Kako težko se bo ob njih prebiti v drugi del tekmovanja? Mislim, da je zadeva zelo podobna kot lani. Imamo najtežjo skupino, namesto Larvika zdaj Györi, ki je finalist lige prvakinj, Podravka dela konstantno dobro in se dviga. Mala uganka je kvalifikant, ki se bo pridružil. Po moji oceni so za to mesto trije kandidati – najmočnejši je Rostov Don po igralskem kadru, Cluj ni kar tako, Zaječar pa bo zagotovo zelo nevaren. Naš načrt je, da se prebijemo iz skupine.

Pred novo sezono ste povsem prenovili ekipo. Bi naj kopica tujk prinesla uspeh? Že večkrat smo rekli, da delamo na daljši rok. Da gremo počasi proti vrhu. Gotovo imamo v novi sezoni kakovostnejšo ekipo, saj smo imeli za izbiro kadra boljše pogoje, več časa. Lani smo lahko na tržišču pobirali le to, kar je ostalo. Težava Krima je, da se okostje ekipe že nekaj let preveč spreminja. A prepričan sem, da imamo zdaj dovolj dobro ekipo, da se približamo vrhu.

Kakšen jezik boste govorili v Krimu v tej sezoni? Prihajajo tuje igralke iz Nemčije, Španije, Brazilije, Srbije, Hrvaške … Angleško in slovensko.

Bodo tiste Slovenke, ki so ostale (Šon, Stefanišin, Varlec, Mavsar, Jankovič, Zrnec), sploh dobile priložnost? Je njihova kakovost dovolj, da se kosajo z novinkami? Kadarkoli sem bil na Krimu, je priložnost dobila vsaka igralka, ki je s svojim znanjem in pristopom pokazala in dokazala, da je sposobna igrati. Smo profesionalen klub, zato razlik ne delamo. Če vam lahko povem primer iz preteklosti, Branka Mijatovič in Anja Frešer sta se borili na treningih in si v hudi konkurenci tujk priborili nastop na tekmah. Torej, kdor se bo dokazal na treningih, tistega, ki ga bo sprejela ekipa, ta bo igral. Ne glede na to, od kod prihaja.

Če je bila pretekla sezona uvajalna, bržčas letos ne bo prostora za spodrsljaj? Na to vprašanje ne morem odgovarjati. V športu ni prostora za spodrsljaje, niso samo uspehi, kar je pomembno. Poglejte, kako dolgo so potrebovali Larvik, Budućnost ali pa Györ, da so prišli do vrha. Nujno je kakovostno delo na dolgi rok. Nobena pot pa ni direktno usmerjena samo navzgor.

Regionalna liga da ali ne? Zakaj? Kolikor vem, v preteklosti in danes regionalna liga nikoli ni bila interes Krima. V vprašanje zakaj se ne spuščam.

Verjetno bi si vi želeli igrati v regionalni ligi, glede na to, da ima Krim do lige prvakinj zelo malo težkih tekem. Kaj si kdo želi ali ne želi, tukaj ni pomembno.

Priprave začnete 23. julija. Precej igralk naj bi zaigralo na olimpijskih igrah. Časa za priprave vseh skupaj bo zelo malo … Vse vrhunske ekipe imajo zelo podobne razmere, tako kot mi. Mogoče res, da imamo mi malce novejšo ekipo, a bomo morali stisniti zobe. V tem trenutku, kot kaže, na olimpijske igre odhaja sedem naših igralk, te se bodo priključile po OI (okoli 15. avgusta, op. p.). Priprave bodo za zdaj v Ljubljani.

Ne spreglejte