Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 1. 2012,
19.05

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Tina Maze Andrej Šporn Goran Dragić Goran Dragić

Nedelja, 29. 1. 2012, 19.05

6 let, 7 mesecev

Mazejeva za en glas pred Zormanom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Tina Maze je laskavi naziv Sportalovega športnega imena osvojila četrti teden zapored, a tokrat je bilo zelo tesno, saj je prejela le en glas več od rokometaša Uroša Zormana.

Tina Maze, ki je bila najboljša že v zadnjih treh tednih, se je med kandidati znašla tudi ta teden, saj je spet blestela. V St. Moritzu je bila na superkombinaciji za svetovni pokal alpskega smučanja druga, na istem prizorišču pa v smuku pristala na četrtem mestu. Zelo dober teden je zaokrožila s petim mestom na drugi tekmi superkombinacije v St. Moritzu.

Zelo dober je bil tudi Andrej Šporn, ki je bil četrti na smuku svetovnega pokala v alpskem smučanju v Garmisch-Partenkirchnu.

Deskar Jernej Demšar je bil četrti na tekmi paralelnega veleslaloma za svetovni pokal v Sudelfeldu.

Naš najboljši smučarski skakalec Robert Kranjec je bil na prvi tekmi svetovnega pokala v Saporu šesti, na drugi pa zasedel dvanajsto mesto.

Za košarkarjem Goranom Dragićem je zelo dober teden v ligi NBA. Pri zmagi nad New York Knicks je prispeval 16 točk, pri zmagi nad Washington Wizards se je ustavil pri devetih, dodal pa še sedem podaj in šest skokov, pri porazu proti Milwaukee Bucks pa je prispeval štiri točke, pet podaj in štiri skoke. Zelo dober je bil tudi pri zmagi nad Minnesota Timberwolves (14 točk, dva skoka in tri podaje).

Slovenska rokometna reprezentanca je na EP v Srbiji zasedla šesto mesto, njen kapetan Uroš Zorman pa je prejel lepo priznanje in bil izbran v najboljšo postavo tekmovanja, ki ga je končal z 19 zadetki in 40 podajami (najboljši podajalec prvenstva).

Na olimpijskem kvalifikacijskem turnirju v ruskem Kazanu so se izkazali taekwondoisti Ivan Trajković, Franka Anić in Nuša Rajher ter si presenetljivo zagotovili nastop na OI v Londonu.

Filip Flisar je na 16. igrah X, ki so od četrtka do nedelje potekale v ameriškem Aspnu, osvojil drugo mesto v smučarskem krosu.

Ne spreglejte