Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 5. 2020,
12.52

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,86

1

Natisni članek

Liga NBA Luka Dončić Luka Dončić NBA ZDA

Sobota, 23. 5. 2020, 12.52

3 leta, 11 mesecev

Zelena luč za vrnitev profesionalnih športnikov

Nova čast za Dončića: navijači so ga uvrstili v idealno peterko lige NBA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,86

1

Luka Dončić | Bralci francoskega športnega časnika L'Equipe so Luko Dončića uvrstili v najboljšo peterko letošnje sezone.  | Foto Getty Images

Bralci francoskega športnega časnika L'Equipe so Luko Dončića uvrstili v najboljšo peterko letošnje sezone.

Foto: Getty Images

Bralci francoskega športnega časnika L'Equipe so pretekli teden glasovali za najboljšo peterko letošnje sezone severnoameriške košarkarske lige NBA in vanjo izbrali tudi slovenskega zvezdnika Luko Dončića. Liga NBA je bila sicer marca zaradi pandemije novega koronavirusa prekinjena.

Poleg Luke Dončića, ki igra za Dallas Mavericks, so bralci v najboljšo peterko izbrali še Grka Giannisa Antetokounmpa ter Američane Jamesa Hardna, LeBrona Jamesa in Anthonyja Davisa.

Na mestu organizatorja igre je 21-letni Dončič prejel 77 odstotkov glasov, drugi Damian Lillard (Portland Trail Blazers) jih je dobil deset.

Med branilci je Harden iz Houston Rockets prejel 69 odstotkov glasov, drugi Jimmy Butler, soigralec Gorana Dragića pri Miami Heat, pa 12.

Poleg Dončića, ki igra za Dallas Mavericks, so bralci v najboljšo peterko izbrali še Grka Giannisa Antetokounmpa ter Američane Jamesa Hardna (na fotografiji), LeBrona Jamesa in Anthonyja Davisa. | Foto: Reuters Poleg Dončića, ki igra za Dallas Mavericks, so bralci v najboljšo peterko izbrali še Grka Giannisa Antetokounmpa ter Američane Jamesa Hardna (na fotografiji), LeBrona Jamesa in Anthonyja Davisa. Foto: Reuters

Na krilu je zvezdnik Los Angeles Lakers James prejel 80 odstotkov glasov, med krilnimi centri pa je bil še prepričljivejši najkoristnejši igralec lanske sezone Antetokounmpo (Milwaukee Bucks), ki so mu bralci namenili kar 92 odstotkov glasov.

Najbolj izenačen je bil boj na mestu centra, a je še en košarkar LA Lakers Davis vseeno prejel več kot polovico glasov (56 odstotkov). Na drugem mestu je z 21 odstotki glasov končal Rudy Gobert (Utah Jazz).

Vrhunski športniki se lahko vrnejo v ZDA

Uradno sicer še ni znano, kdaj se bo liga NBA nadaljevala, vse več govoric pa se pojavljala, da bo do tega prišlo 15. julija. V ZDA so medtem sprejeli odločitev, da se profesionalni športniki, ki so v času pandemije odpotovali v svoje matične države, lahko vrnejo v ZDA. 

"Profesionalni športni dogodki predstavljajo veliko finančnih koristi, obenem pa predstavljajo tudi skupen ponos in državno enotnost. V današnjem času Američani potrebujejo svoje športe. Čas je za ponoven zagon ekonomije in čas je, da se naši profesionalni športniki vrnejo na delo," je dejal v petek ob podpisu odloka Chad Wolf, vodilni predstavnik na ministrstvu za domovinsko varnost.

Luka Dončić
Sportal Nadaljevanje lige NBA 15. julija?

Odlok se nanaša na športnike iz severnoameriške košarkarske lige NBA, torej tudi na Luko Dončića, ki je trenutno v Sloveniji, ženske košarkarske lige WNBA, severnoameriške hokejske lige NHL, severnoameriške baseball lige MLB ter športnike, ki so del teniških združenj ATP ali WTA in golfskih združenj PGA ali LPGA.

Preberite še:

Ciper
Novice Slovenci po epidemiji dobrodošli tudi v tej državi
Kolaž Maljković
Sportal Šjor Božo in njegov zadnji ples
Luka Dončić Goran Dragić
Sportal Dončić ni ubogal priporočil, bo liga NBA kmalu zaigrala
Ne spreglejte