Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 12. 2007,
12.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 5. 12. 2007, 12.19

8 let

Hura počitnice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Začel se je najdaljši odmor v evropskih nogometnih ligah, saj bodo slovenski ljubitelji nogometa na naslednje tekme DP morali počakati do začetka marca.

Za nogometaše pa se dobesedno začenja "veseli december", saj ga ni moštva, ki bi se v tem mesecu pretirano predajalo nogometnim užitkom. O tem, da je odmor pri nas vsekakor predolg, smo na tem mestu že večkrat pisali in pri tem seveda vztrajamo. Prav veliko pa se zaradi tega ne bo spremenilo.

Še več, ob koncu februarja bomo nestrpno pregledovali vremenske napovedi, če se ta dolgotrajni odmor ne bo podaljšal zaradi neugodnih vremenskih razmer za kakšen teden v marec. Ob tem je namreč potrebno vzeti v zakup, da se po nepisanem pravilu enkrat zagotovo zatakne. Če ne ob koncu jeseni - in letos se ni -, se to zgodi ob začetku nadaljevanja na začetku meteorološke pomladi.

Na vrhu Domžale

Domžalčani so drugič zapored na čelu kolone pred zimskim spancem. Ob Kamniški Bistrici jim bodo pogledi zagotovo marsikdaj "švignili" na trenutni razpored. In to z velikim zadovoljstvom, ki pa bi bilo lahko še precej večje. Še pred dvema krogoma je kazalo na precej višjo razliko, toda prav najbližja zasledovalca na lestvici sta po zadnjem reprezentančnem premoru poskrbela, da vse ostaja v dosegljivih razmerjih. In ne le to, Koprčani so vse do zadnje minute sodnikovega podaljška v soboto ogrožali tudi točko, na koncu pa ostali dolgih nosov. Ne glede na to pa so prav fantje z Bonifike največje pozitivno presenečenje prvenstva. In nenazadnje na igrišču vodilne zasedbe v Domžalah so v tej sezoni izgubili le eno tekmo, prestižno za superpokal pred uvodom v prvenstvene boje. Obe gostovanji za točke so Koprčani pri prvakih opravili res zgledno, čeprav se po zadnji tekmi zlepa niso sprijaznili z golom v šesti minuti sodnikovega podaljška. Oba stratega sta seveda po koncu imela različni razmišljanji in z neodvisnim in neprizadetim pogledom lahko prikimamo obema. Razumemo tako jezo Vlada Badžima kot popolno umirjenost Slaviše Stojanoviča, ki v miru poudarja, da se na koncu sezone vse postavi na mesta, na katera sodijo posamezna moštva.

Tudi Novogoričani so na zimski odmor odšli z odmevnim skalpom. Zmaga v Ljudskem vrtu je brez vseh dvomov še vedno eden največjih dosežkov v našem klubskem nogometu. In to ne glede na to, da "vijoličnih" ob zimskem odmoru ni v prvi polovici prvenstvene lestvice. Zagotovo bo večino nogometnih navdušencev pri nas v času nogometne "silenzie" najbolj zanimalo, kaj se bo dogajalo pod Kalvarijo v štajerski prestolnici.

Ob vseh urejenih stvareh v našem nogometu, kjer mislimo predvsem na uveljavljeno licenciranje, ljubitelje tega športa zagotovo najbolj zanima, ali si bo slovenski klubski nogomet kdaj pridobil mesto, ki tej športni zvrsti pritiče domala v vsaki evropski deželi. Kar se tiče Ljubljane, mnogi že namigujejo, da se nam v naslednji sezoni obeta kar nekaj sprememb. Osnova tega pa naj bi bil preskok moštva izza Bežigrada s tretje na drugo stopnico v rangu tekmovanja. Da so to zgolj naklepanja novinarjev z bujno domišljijo, bi tudi lahko verjeli. Ne smemo pa mimo dejstva, da so se take spremembe v slovenskem nogometu že dogajale.

Interblock in Celje slabše

Interblock je po prvem delu prvenstva sicer v zgornjem delu lestvice, toda glede na vložek bi jih pričakovali več. Ob tem pa niti ne smemo mimo dejstva, da nekaterim moštvom, ki smo jih pričakovali više (denimo Celje), v prvem delu tega prvenstva zlepa ni šlo tako, kot so si želela.

Niti takih ni malo, ki namigujejo, da je večini v knežjem mestu tak položaj, ki ga ima nogomet v Celju, čisto zadosten, saj bi drugače lahko ogrozil športno svetinjo v mestu, ki je najverjetneje v zadnjem obdobju doživelo največji športni razcvet. Tu predvsem mislimo na objekte, ki jih je v tem času dobilo mesto ob Savinji. Seveda smo više pričakovali tudi Primorje, toda ob zelo izenačeni konkurenci na sredini lestvice se stvari lahko kaj hitro obrnejo. V Ajdovščini so tudi v preteklosti že imeli slaba obdobja, vselej pa so se iz njih znali tudi vešče izvleči in nihče ne dvomi, da bo tako tudi tokrat. Razen, če v gradbenem gigantu enakega imena niso sklenili, da se bo odslej v nogometni "kanalček" nabiralo manj sredstev kot doslej.

Vsekakor bo kot vselej odločilnih preostali 16 krogov, ki so še na razpolago. Po mnenju spodaj podpisanega tudi za Livar prvoligaška izkušnja še ni končana, čeprav bo moštvo iz Ivančne Gorice potrebovalo pravi čudež, da se v letu, ki je pred vrati, ne bo preselilo nazaj med drugoligaše.

Ne spreglejte