Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
17. 12. 2007,
10.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 17. 12. 2007, 10.48

8 let

Bo spremembe pri Olimpiji prinesla seja upravnega odbora?

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Poraz proti Virtusu iz Bologne je rano pri Union Olimpiji še poglobil. Morala je po petih zaporednih porazih (evroliga in liga NLB) na zelo nizki ravni tako pri igralcih kot pri vodstvu.

Narobe svet. Tako bi lahko opisali dogodke, povezane z Union Olimpijo. Pred sezono so v moštvu zatrjevali, da je, ki bo z agresivno obrambo skušala lomiti tekmece, izjemno homogena. Kje je zdaj tako opevana obrambna igra? V zadnjih treh evroligaških obračunih so zeleno-beli prejeli skupno 284 točk, kar v povprečju znaša 94,6 točke na tekmo. Znano je, da je Olimpija, ko je žela uspehe, blestela s fanatično obrambo, te pa v zadnjem obdobju ni na vidiku. Morda bodo imeli nekateri kaj proti naslednji pripombi, vendar je jasno kot beli dan, da je ameriških košarkarjev v Tivoliju preveč. Ne čutijo pripadnosti klubu in jim očitno ni kaj prida mar, kaj se dogaja s slovenskim košarkarskim ponosom, saj čustveno niso navezani na klub. Njihova življenjska črta je povezana s preživetjem in kopičenjem "zelencev", zato tudi velikokrat individualna igra, s katero si skušajo izboljšati statistiko in prepričati oglednike.

Vrednost se da prikazati na različne načine

Taylor je bil pripeljan v Olimpijo, ker naj bi slovel po kolektivni in agresivni igri v obrambi. Česa drugega od "letenja" po zraku pa od njega nismo videli veliko. Prav košarkarji na njegovem igralnem mestu so uničevali zmaje kot po tekočem traku - nazadnje Dewarick Spencer. Razočarala sta tudi Bailey in Booker, zato se poraja vprašanje, če ne bi bilo bolje, da bi namesto vseh teh Američanov igrali domači košarkarji, ki bi začutili Olimpijo. Povsem je jasno, da se šišensko moštvo ne more kosati z evropskimi velikani po finančni plati, lahko pa se z agresivno in kolektivno igro. Vendar te, z izjemo pribliskov ni videti na pretek.

Kdo bo odšel? Igralci, trener, kdo drug?

Potrebno bo narediti rez. Ali se bo ta nagibal k finančnim sankcijam ali odpustom nekaterih igralcev, še ni znano. Kar se slednjega tiče, je edina težava v tem, da mora biti na evroligaških tekmah prisotnih 12 igralcev, Olimpija pa jih sploh ne bi imela, če bi kdo odšel po sledeh Andersona. Trener Memi Bečirovič je po porazu v Bologni že ponudil kost za glodanje: "Obstajata dve opciji. Da se zamenja trenerja, ali pa klub zapusti kateri od igralcev."

Če ne bo sprememb do konca tedna, pa "veliko obeta" ponedeljek, ko naj bi se sestal upravni odbor kluba. Vse več novic gre v smer, da bo moral oditi direktor kluba Janez Rajgelj. Nekateri pravijo, da se bo na njegovo mesto usedel Peter Vilfan - legenda slovenske košarke. Karkoli se bo že pač zgodilo, upajmo le, da v dobro slovenske košarke in ne v dobrobit posameznikov.

Ne spreglejte