Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 4. 2008,
13.37

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 25. 4. 2008, 13.37

8 let, 1 mesec

Aleksander Vujačič: Z garanjem do trenerjevega zaupanja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Čeprav je šele minuli mesec dopolnil 24 let, ima Aleksander Vujačič za seboj že 4 sezone v dresu drugega najboljšega kluba v zgodovini lige NBA. Z življenjem in vlogo v LA-ju je nadvse zadovoljen.

Na zadnjih tekmah ste v dresu Lakersov igrali zelo vidno vlogo. Vaš napredek je javno pohvalil tudi prvi zvezdnik Kobe Bryant. Kaj je botrovalo tako očitnemu dvigu forme? Stalna minutaža, ki mi jo je namenil trener Phil Jackson, in pa seveda dejstvo, da sem v štirih letih, odkar sem pri Lakersih, imel skupaj samo 30 dni počitka. Trdo delo zunaj sezone se vedno obrestuje. Se s Kobejem Bryantom družita tudi zunaj igrišč? Kako je igrati s tako kakovostnim košarkarjem? Ne družim se samo s Kobejem, temveč z vsemi soigralci. Odličen občutek je, ko imaš v svoji ekipi najboljšega igralca sveta. Še lepši pa je občutek, ko veš, da zaupa vate.

Ste zadovoljni s svojim statusom in minutažo pri Lakersih? Koliko dela in potrpljenja je potrebnega, da si mlad igralec v taki ekipi pridobi zaupanje trenerja in mesto v prvi peterki? Glede na to, da sem Kobejeva menjava, sem in moram biti zadovoljen z minutažo. Potrebna sta garanje in nenehno dokazovanje, da ti trener zaupa.

Phil Jackson slovi kot strog, trd trener. Kakšne so njegove metode dela? Kakšen odnos ima do novincev? Phil Jackson ima devet šampionskih prstanov, in to veliko pove. Njegov način dela je povsem drugačen od drugih trenerjev v NBA. Mislim, da njegov vzdevek 'Zen master' pove vse. Do novincev se obnaša kot vsi drugi trenerji. Leta 2004 so vas Lakers izbrali na naboru. Kako se spominjate svojega prihoda v Los Angeles? Je bilo veliko treme, pričakovanj ...? Bil sem srečen kot še nikoli in poln pričakovanj. Nisem se zavedal, da me bo v Staples Centru čakal najboljši sedež, “klopca”. (smeh)

Ekipi se je pridružil tudi španski zvezdnik Pau Gasol. Kaj njegov prihod pomeni za vašo ekipo in kakšne so vaše osebne napovedi in želje v končnici sezone? Postali smo prvaki zahodne konference rednega dela prvenstva. Z Gasolovim prihodom smo pridobili stabilnost pod košem. Pau je bil delček, ki nam je manjkal, da bi svojo igro pripeljali do popolnosti. Moja napoved? LA Lakers bomo prvaki. Ljubitelji lige NBA ne bodo nikoli pozabili legendarnih dvobojev med LA Lakers in Bostono, kjer sta glavno "bitko" vedno bila Magic Johnson in Larry Bird. Boston letos igra odlično. Če bi se na primer v končnici v boju za prstan srečali z njimi, bi med igralci in občinstvom vzplamtela čustva tistega časa? Zagotovo! Vedno, ko igramo z njimi, je vzdušje drugačno.

Življenje v Mariboru in življenje v Los Angelesu je seveda povsem drugačno. Kje se počutite bolje? Ali ste v mestu angelov kot vrhunski športnik že uspeli spoznati tudi kakšne slavne osebe iz sveta filma, glasbe ...? Maribor je v mojem srcu, dom pa mi je postal Los Angeles. Povsod se počutim lepo. Ker smo tudi mi slavne osebe, se gibljemo v istih krogih, kar pomeni, da sem spoznal veliko ljudi iz sveta filma, glasbe …

Kako se je mesto odzvalo na prihod nogometnega superzvezdnika Davida Beckhama? Je zdaj med ljudmi kaj več zanimanja za klasični nogomet? L. A. se je odzval odlično. Priljubljenost nogometa se je dvignila. David je velik navijač Lakersov in super oseba.

Poleg vas se je v Los Angelesu odlično znašel tudi hokejist Anže Kopitar. Se srečujeta? Ste si ogledali kakšno tekmo Kingsov? Kadarkoli imava čas, se slišiva. Sva zelo zasedena, vsak v svojem klubu. Ogledal sem si njegove tekme in tudi on moje. Zelo sem ponosen na njegov uspeh.

Ne spreglejte