Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 4. 2011,
16.47

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Celje Ribnica Pivovarna Union

Nedelja, 10. 4. 2011, 16.47

8 let, 1 mesec

Zgodovinski uspeh Ribnice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Gostitelji zaključnega turnirja pokala Pivovarne Union, rokometaši Celja PL, so pristali na zadnjem mestu. Pred njih se je v boju za tretje mesto "vsilila" Ribnica, ki je pisala zgodovino.

Ribničani, ki so z uvrstitvijo na zaključni turnir pokalnega tekmovanja, presegli zastavljene cilje, so odločno začeli obračun za končno tretje mesto. Iz zunanje vrste je mrežo celjskega vratarja Urbana Lesjaka zlahka rešetal David Kovač. Do 10. minute so gostje v Zlatorogu že dvakrat vodili za dva gola (3:1 in 5:3). Domača zasedba pa se je pošteno mučila v uvodnih minutah (v prvi postavi sta začela tudi Nikola Ranevski in Urban Lesjak, ob Gašperju Marguču, Žigi Mlakarju, Momirju Rniću in Alemu Toskiću). Šele v tretjem poskusu je zabila gol, ob organizaciji Nejca Poklarja je sila težko prihajala do izdelanih strelov. V 9. minuti ga je zamenjal David Razgor, Celje pa je od zaostanka s 3:5 do 18. minute prešlo v vodstvo z 8:6. V tem delu so "pivovarji" tudi stisnili v obrambi, kar nekaj strelov je ustavil celjski blok.

Torlo spet blestel

Ekipo pod vodstvom Miša Toplaka pa je v igro vrnil vratar Mustafa Torlo, ki je v prvem polčasu zbral deset obramb, njegovi soigralci so kljub slabši realizaciji v 22. minuti preko Borisa Bečiroviča izenačili. Na odmor sta ekipi odšli s poravnanim izidom.

Trije zaporedni zadetki v režiji Mlakarja in Razgorja so Celjane do 33. minute znova popeljali na +3 (15:12), čemur pa je sledil prav "pivovarski" mrk. Napake v napadu so bile voda na mlin nasprotnikom. Sedma ekipa slovenskega prvenstva (vodilna v ligi za obstanek) ponujenega ni izpustila iz rok ter z delnim izidom 4:0 do 39. minute znova prešla v vodstvo (16:15).

Miro Požun je domala ves drugi polčas v igri držal mlajšo celjsko zasedbo (Ranevski, Poklar, Razgor, Poteko, Mlakar, Marguč, Lesjak). Posamezniki so navdušili z lepimi zadetki, hitrimi protinapadi, v vratih pa se je razbranil tudi Lesjak. Po 22:19 v 49. minuti se je zdelo, da je obračun odločen, a gostje v mestu ob Savinji se niso predali. Boris Bečirovič je blestel, v protinapadih je zadeval Jan Pucelj, prednost nasprotnikov je splahnela na le zadetek do šest minut pred koncem. Prav Pucelj je pet minut pred koncem poravnal izid na 24:24.

Torlo brani sedemmetrovko Marguču

Do piska sirene so padli le še trije zadetki. Ob 25:25 je sedemmetrovko Marguču branil Torlo, na drugi strani pa Puclju Lesjak, potem je David Razgor zadel stativo v zadnjem celjskem napadu, Ribnica pa je imela še dovolj časa za organiziran napad.

Napetost je bila velika, v lase sta si skočila Bečirovič in Mlakar, dve minuti sta dobila prvi in Carlos Prieto. Ribnica je imela še sedem sekund za napad, štiri sekunde pred koncem pa je za zmago zadel najboljši strelec Ribnice Boris Bečirovič. Za Ribničane izjemen uspeh, največji v zgodovini, za Celje pa še en potop.

Ne spreglejte