Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 2. 2011,
20.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 1. 2. 2011, 20.16

8 let

Z nelagodjem vstopajo v boj za polfinale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po dvomesečnem premoru se na rokometno sceno vrača evropska liga prvakinj z njo pa tudi najboljši slovenski klub Krim Mercator. V ekipi Marte Bon je čutiti nekaj nelagodja, a ambicije ostajajo visoke.

Zastavljen cilj pred sezono – najmanj polfinale elitnega evropskega tekmovanja – ostaja, čeravno se v taboru Krima Mercatorja ubadajo s precej težavami. "Vedno sem pristaš visokih ciljev. Polfinale je trenutno zelo visoko postavljen cilj, ampak tako je prav. Moj osebni cilj pa je, da bomo delovale tako, da bomo sebi, okolju in sponzorjem v ponos, da bomo dale vse od sebe in v takih razmerah je tudi ta cilj uresničljiv," je po torkovem večernem treningu v svojem optimističnem stilu dejala trenerka Marta Bon. Krimovke so sicer v ogrevalni dvorani Stožic odigrale trening tekmo z rokometaši Gimnazije Šiška, v sredo pa se bodo pomerile še z drugoligašem iz Grosupljega.

V obdobju od zadnje tekme prvega dela lige prvakinj, kjer je Krim osvojil drugo mesto, namreč niso odigrale nobenega pravega, težkega obračuna. Zato pride vsakršen nasprotnik v času pred petkovim nadaljevanjem še kako prav. V stožiški dvorani bodo ob 20.15 namreč gostovale španske prvakinje iz Navarre.

Stisniti zobe in "marš" nad Itxako

Prva strokovnjakinja na klopi najboljše slovenske ženske ekipe pa se je v zadnjem obdobju bolj kot z nasprotnicami in tekmami ubadala s svojimi igralkami. Poškodbe so namreč "tigrice" močno oslabile. Koleno je na klop prikovalo Dragano Cvijić in Marino Vergeljuk, težave s hrbtom so onemogočile Ljudimilo Bodnjevo, ki pa bo v petek že nared. Da pa je mera polna sta domala ves januar poškodovani dve ključni rokometašici – Andrea Lekić in Andrea Penezić. "Ukvarjala sem se predvsem s tem, kaj naj nasprotnicam postavim. Kot je izgledalo prejšnji teden bi bila udarna postava Mavsar, Janković, Varlec. No, morda tudi bo na tekmi. Sigurno pa so v premoru napredovala krila, lepo se vrača Zrnec, napredek je viden pri Guberinićevi in Čečkovi, tudi pivoti so naredili korak naprej. Zelo pomembno pa je, da se je vrnila Bodnjeva. A danes me skrbi nova poškodba Jelene Grubišić," je razmere opisala Bonova.

Kot je še poudarila so se v ekipo sila dobro vključile novinke (Puš, Geissmann, Gojković), za katere pa pravi, da so bolj kot okrepitve, osvežitve, saj finančna situacija ne dovoljuje nakupa dražjih igralk. Novinka oziroma povratnica v vrste Krima Mercatorja in specialistka za obrambo Vesna Puš pa kot izkušena dama pravi: "Brez tistega, ki ga ni, se mora. Drugega ne ostane. Če strnemo svoje vrste in zaigramo kot eno, lahko Itxako pade. Prepričana sem, da bo tekma razburljiva in tesna."

Španke so v prvem delu v skupini B vknjižile pet zmag in poraz ter zanesljivo osvojile prvo mesto v skupini. V glavnem delu tekmovanja, kjer bosta iz dveh skupin v polfinale napredovali po dve ekipi, bodo zagotovo trn v peti Krimu, Valcei in Budućnosti.

Še vedno se lahko na Sportalu potegujete za vstopnice za ogled petkovega obračuna lige prvakinj v Stožicah.

Ne spreglejte