Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
10. 6. 2016,
10.08

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

rokomet Rokometna reprezentanca Veselin Vujović

Petek, 10. 6. 2016, 10.08

6 let, 6 mesecev

ROKOMETNA REPREZENTANCA PRED KVALIFIKACIJSKO TEKMO ZA SP Z NORVEŠKO

Vujovićev dovtip iz rokava: Brez malice, da bodo pojedli Norvežane

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
vujovic selektor rokomet | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Rokometna reprezentanca odšteva ure do kvalifikacijske tekme z Norveško, ki jo jutri popoldan gosti celjski Zlatorog. Mladi igralci so selektorja spravili v dobro voljo, a vseeno stavi na izkušene.

"Razmišljal sem, da bi z nastopom Zormana in Kavtičnika tvegali hujšo poškodbo, lahko bi ju izgubili tudi za olimpijske igre. Gre za trenutke težkih odločitev. Na teh položajih (srednji zunanji, desni zunanji, desno krilo, op. a.) imamo na voljo kar široko zasedbo. Priložnost bodo dobili drugi, upam, da jo bodo izkoristili," je po predzadnjem treningu pred kvalifikacijsko tekmo za svetovno prvenstvo z Norveško dejal selektor rokometne reprezentance Veselin Vujović.

Srečanje bo v soboto ob dokaj nenavadnem terminu, ob 15. uri. "Ugotovili smo, da je za igralce vseeno bolje, da imajo med zajtrkom in tekmo malico. Da v dvorano ne pridejo ravno lačni. No, morda bi bilo to smiselno, da pridejo lačni in da pojedo Norvežane," je dovtip iz rokava strel selektor.

Kljub poškodbam dobre volje v ekipi ne manjka:

Eno odkritij priprav

V skoraj mrzličnem iskanju rešitev za položaj levega zunanjega igralca – pred ali med pripravami je moral iz različnih razlogov črtati tri igralce – je na plano splavalo novo ime. Nekdanji mladinski reprezentant iz Ribnice, ki je blizu ekipi, a seveda mesta nima zagotovljenega.

Ribničan Nik Henigman (stoji sedmi z leve) je s svojo ekipo osvojil tretje mesto v prvenstvu in pokalu. Zdaj pa se, očitno kar uspešno, dokazuje tudi selektorju. | Foto: L. G. Ribničan Nik Henigman (stoji sedmi z leve) je s svojo ekipo osvojil tretje mesto v prvenstvu in pokalu. Zdaj pa se, očitno kar uspešno, dokazuje tudi selektorju. Foto: L. G.
"Nik Henigman bo svetovno čudo. V zgodovino slovenskega rokometa se bo zapisal po tem, da v klubu ne igra toliko, v reprezentanci pa bo. Poškodbe so mi v določenem trenutku pokvarile razpoloženje. Potem pa je omenjeni Henigman odlično opravil trening, fenomenalen je bil Blaž Janc, dobra sta bila Urh Kastelic in Miha Zarabec. To me je spravilo v dobro voljo. Vsi ti igralci so prihodnost slovenskega rokometa. Zelo mi je žal, da zaradi poškodbe ni mogel ostati Gregor Potočnik. Vsi debitanti so se izkazali," je mlade leve pohvalil Vujović.

"Da ne govorimo o Deanu Bombaču, Juretu Dolencu, Sebastianu Skubetu. To so igralci, ki znajo in zmorejo. Sem so prišli s pravo energijo, z dobrimi rezultati. Mislim, da ste opazili, da imamo res dobro vzdušje," je slovenski selektor v isti sapi podčrtal, da sta tekmi z Norveško daleč od eksperimenta in da tu veljajo izkušnje. Brez Zormana in Kavtičnika bo teh, resnici na ljubo, seveda manj.

Tekma z Norvežani bo v soboto ob 15.00, a se Slovenci s terminom ne obremenjujejo. | Foto: Slavko Kolar Tekma z Norvežani bo v soboto ob 15.00, a se Slovenci s terminom ne obremenjujejo. Foto: Slavko Kolar

Manj zaskrbljen kot še pred nekaj meseci

S pomanjkanjem levih zunanjih z vsaj nekaj reprezentančnimi izkušnjami pa bo manj tudi strelov od daleč. A črnogorski strokovnjak si tega ne žene preveč k srcu, iz več razlogov: "Nimamo strela od daleč, zato pa smo prodorni, imamo dobro sodelovanje s krožnim napadalcem, žoge na krila. Pokazali smo, da lahko zmagujemo tudi s takšnim slogom. Na desni strani imamo Žigo Mlakarja, ki zna dobro sprožiti, Henigman je nekajkrat zapretil. Takoj je drugačno vzdušje."

 

Ne spreglejte