Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
19. 9. 2017,
12.03

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Vid Kavtičnik Veselin Vujović slovenska rokometna reprezentanca

Torek, 19. 9. 2017, 12.03

6 let, 6 mesecev

Vid Kavtičnik se vrača v reprezentanco

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
vid kavtičnik | Foto Sportida

Foto: Sportida

Kapetan slovenske rokometne reprezentance se bo v nacionalnem dresu predstavil prvič po 28. januarju, ko je Sloveniji pomagal do bronaste kolajne na svetovnem prvenstvu. Tekmec bo isti kot takrat.

V zadnjih minutah tekme s Hrvaško na januarskem svetovnem prvenstvu si je Vid Kavtičnik poškodoval koleno. Po naporni rehabilitaciji se je pred tedni slovenski kapetan uspešno vrnil na igrišče. Ob visoki zmagi Montpelliera nad Metalurgom v prvem krogu lige prvakov je na primer prejšnji konec tedna dosegel en zadetek, dva je dal Chamberyju na prvenstveni tekmi. Najpomembnejše je vsekakor, da se Velenjčan dobro počuti.

"Upam, da bo Kavtičnik dober. Slišala sva se. On je res pravi kapetan. Marko Bezjak je njegov namestnik, svoj del naloge je opravil fenomenalno. Pri nas v reprezentanci vsak ve, kaj dela," je Veselin Vujović potrdil Kavtičnikovo vrnitev, in sicer na srečanju z istim nasprotnikom kot na njegovi zadnji tekmi - s Hrvaško.

Tako kot na januarski tekmi za svetovni bron se bodo konec oktobra slovenski rokometaši pomerili s Hrvaško. | Foto: Sportida Tako kot na januarski tekmi za svetovni bron se bodo konec oktobra slovenski rokometaši pomerili s Hrvaško. Foto: Sportida

Sladke težave

Slovenska reprezentanca se bo z južnimi sosedi 26. oktobra pomerila v Stožicah, dva dni pozneje pa še v zagrebški Areni. Srečanji - ljubljansko bo zaznamovano tudi s poslovilno tekmo nekdanjih reprezentantov - bosta priprava na januarsko evropsko prvenstvo.

"Nekaj težav bom imel s tem, ker so se na tekmah, ko je nekaj standardnih igralcev manjkalo, izkazali nekateri drugi. Kakorkoli razmišljam, seznama, ožjega od 25 igralcev, ne morem sestaviti. Na prvenstvu pa jih lahko igra 16. Igrali bodo tisti, ki bodo v najboljši formi in ki si bodo zaslužili reprezentančni dres. Upam, da mi dela ne bodo olajšale poškodbe," napoveduje Vujović, ki mu je seveda žal, da je moral prav zaradi tega razloga predčasno prečrtati Davida Miklavčiča.

Ne spreglejte