Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 7. 2020,
10.19

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

Natisni članek

Koronavirus Aleksander Vučić Veselin Vujović

Sreda, 15. 7. 2020, 10.19

3 leta, 9 mesecev

kritike, namenjene aleksandru vučiću

Veselin Vujović brez dlake na jeziku nad srbskega predsednika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27
Veselin Vujović | "Nisi ti lastnik mojega življenja'," je Veselin Vujović sporočil Aleksandru Vučiću. | Foto Gulliver/Getty Images

"Nisi ti lastnik mojega življenja'," je Veselin Vujović sporočil Aleksandru Vučiću.

Foto: Gulliver/Getty Images

Veselin Vujović, nekdanji selektor slovenske rokometne reprezentance, je kritiziral srbskega predsednika Aleksandra Vučića, češ da ni lastnik njegovega življenja. Rokometnega trenerja je zmotila napoved o vnovični uvedbi policijske ure v Srbiji, kar je privedlo do množičnih protestov in nasilja, poroča hrvaški portal Index.hr.

Srbija protesti
Novice Protesti znova po vsej Srbiji, a tokrat minili mirno

"Na dan, ko je predsednik Vučić znova namignil možnost o uvedbi karantene in policijske ure, mi je počil film in sem rekel: 'Alo, bre, nisi ti lastnik mojega življenja'," je Vujović povedal za Direktno.rs, ki ga ta opisuje kot "najboljšega rokometaša vseh časov".

"Če Vučić uvede diktaturo, ga bodo državljani kaznovali. Od mene si zahteval, naj ohranim socialno distanco, in sem jo ohranjal, od četrtka do ponedeljka nisem izstopil iz hiše, to sem upošteval. Zaradi policijske ure nisem smel na svoj vikend po zdravila, obenem pa so se po mestu smeli gibati ljudje sumljivega značaja. Nato so nenadoma odpravili policijsko uro in vse preventivne ukrepe. Ko je bilo volitev konec, so ljudi začeli kriviti za eskalacijo epidemije koronavirusa. No, jaz bom prvi, ki ne bo sprejel nove policijske ure in karantene," je bil nekdanji slovenski selektor brez dlake na jeziku.

Hrvaška
Novice Kako ravnati, če na Hrvaškem zaznamo simptome okužbe z novim koronavirusom #video

Vujović meni, da si Srbi zaslužijo boljšega predsednika od Aleksandra Vučića. | Foto: Reuters Vujović meni, da si Srbi zaslužijo boljšega predsednika od Aleksandra Vučića. Foto: Reuters

"Želim si, da imajo vsi otroci, seveda tudi moji, svojo prihodnost v Srbiji"

Vujović meni, da si Srbi zaslužijo boljšega predsednika od Aleksandra Vučića. "Pogosto sem odsoten iz države in verjamem, da bi ljudje, ki tukaj jedo kruh, morali sami odločati o svoji usodi. Morali bi jim dovoliti svobodne in poštene volitve. Želim si, da imajo vsi otroci, seveda tudi moji, svojo prihodnost v Srbiji. Za to se zavzemam," je svojo politično vizijo predstavil nekdanji slovenski rokometni selektor, ki je trenutno v Šabcu.

Vujović je konec maja zaradi osebnih razlogov zapustil vrste hrvaških prvakov in je trenutno uradno brez kluba. Zavoljo slabega vzdušja v reprezentanci in bledih predstav pa je 27. novembra lani slovenska rokometna zveza prekinila pogodbo z Vujovićem, ki je bil na klopi elitne slovenske moške selekcije od maja leta 2015.

Preberite še:

Mura Olimpija
Sportal Nor večer! Olimpija spet prva, epski podvig Domžal. #video

 

Ne spreglejte