Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
3. 9. 2016,
22.38

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

Celje Pivovarna Laško Veszprem Gašper Marguč Dragan Gajić Branko Tamše

Sobota, 3. 9. 2016, 22.38

6 let, 6 mesecev

Po prvi tekmi regionalne rokometne lige v Sloveniji

V Celju pripravili zabavo, ''žurali'' pa so Madžari

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20
veszprem momir ilic | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Prva tekma regionalne rokometne lige Seha je bila zaznamovana s praznovanjem 70-letnice celjskega kluba, a tudi poraza z evropskim podprvakom Veszpremom 29:34 (12:15).

Prva tekma regionalne lige Seha v novi sezoni in prva na Slovenskem nasploh je imela še poseben odtenek. V dvorano Zlatorog, kjer so z bogatim zabavnim programom obeležili 70-letnico celjskega kluba, je namreč prišel v goste evropski podprvak in aktualni regionalni ter madžarski prvak Veszprem, ki je bil sicer redni celjski gost v zadnjih štirih sezonah. A v ligi prvakov.

Celjani gostujočim zvezdnikom, pri katerih sta od treh Slovencev in nekdanjih Celjanov zaigrala dva – Dragan Gajić in Gašper Marguč, Blaž Blagotinšek je ostal zunaj ekipe, ki šteje kar 27 članov – niso ponudili tako ostrega odpora kot kdaj v preteklosti. Sredi drugega polčasa je bila razlika že 12 golov, kar je dalo precej veselja kakim 500 gostujočim navijačem, ki so vselej dobrodošli v Celju. V Zlatorogu je bilo sicer skupaj kakšnih 3.500 gledalcev.


Od sredine drugega polčasa je Veszprem pretaknil prestavo nižje, Celje pa višje. Pivovarji so z nepopustljivostjo znižali prednost. Na koncu je bil rezultat 29:34 še zelo ugoden, vsekakor lepši od vtisa. Prvih deset minut drugega polčasa so Madžari na igrišču namreč počeli skoraj dobesedno, kar so želeli. Celjani pa so v štirih minutah napravili kar pet tehničnih napak, ki so se večinoma končale z Veszpremovimi protinapadi.

Liga Seha je regionalno rokometno tekmovanje, ki združuje deset klubov iz Hrvaške, Bosne, Makedonije, Belorusije, Slovaške in po novem Slovenije. Prvak je Veszprem, ki je slavil dvakrat. Enako kot skopski Vardar, enkrat je zmagal Zagreb. Ob omenjenih treh klubih v tekmovanju to sezono nastopajo še Tatran (Svk), Nexe (Hrv), Metalurg (Mak), Meškov (Blr), Izviđać (BiH) in prvič slovenska Celje ter Gorenje, ki se bosta med sabo pomerila že v sredo, 7. septembra v Velenju.

Veszprem je Celjanom zabil preveč golov, da bi ti lahko upali na (bolj) ugoden rezultat. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Veszprem je Celjanom zabil preveč golov, da bi ti lahko upali na (bolj) ugoden rezultat. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Korenito bi popravil predvsem obrambo

''Čestitke gostom za zmago. Veszprem je bil boljši večji del tekme. Hvala klubu za spektakel, ki ga je pripravil ob 70-letnici. Hvala vsem navijačem, tako našim kot madžarskim. Zastreljali smo preveč čistih strelov in sedemmetrovk (tri, op. a.) in kmalu po odmoru naredili sedem neizsiljenih napak. Vesel sem, da moji fantje niso pokleknili, prepolovili so razliko, tudi z nekaj dopadljivimi akcijami. Predvsem pa v zadnjih minutah igrali, kot smo se dogovorili. Veszprem nam je pokazal stvari, ki jih bo treba popraviti. Obrambo korenito. Videli smo poučne stvari, ki jih moramo čim prej popraviti,'' je po srečanju dejal celjski trener Branko Tamše, ki ga nova tekma v Sehi čaka že v sredo v ''njegovem'' Velenju.

Ena od zanimivosti tekme je bil dvoboj bratov Marguč:



Ena kratkoročnih prednostnih nalog pa bo dvigniti igro nekaterih nosilcev in v ekipo čim bolje vkomponirati novinca Boruta Mačkovška in Kristiana Bećirija, ki sta daleč od optimalne in želene ravni. Večera v najlepšem spominu predvsem zaradi izgubljenih žog verjetno ne bo ohranil Miha Zarabec, medtem ko je Tamše pohvalil spet odličnega Blaža Janca in 19-letnega Trboveljčana Matica Grošlja, ki se je pogumno postavil po robu gostujočim zvezdnikom.

V zadnjih 15 minutah so Celjani spet zaigrali bolje, a madžarska prednost je bila previsoka za lovljenje. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida V zadnjih 15 minutah so Celjani spet zaigrali bolje, a madžarska prednost je bila previsoka za lovljenje. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Spet tudi Gajić proti Gajiću

Slovenski trio je bil zastopan dvotretjinsko. Za Gajića pa je bila to po petih prvenstvenih tekmah prva v regionalni ligi v majici Veszprema.

''Najprej bi čestital matičnemu klubu za 70 let. Vesel sem, da sem del te bogate zgodovine. Tako Branku kot vsem fantom in podpornikom želim vse najboljše. Za nas, ki prihajamo iz tega okolja, je tekma v Celju specifična. Nekoliko več je živčnosti. Zelo dobro smo se pripravili, v drugem polčasu smo deset minut igrali najbolje v sezoni. Celjani se niso predajali, igrali so do konca. Moramo si ogledati, kje smo delali napake v zadnjih desetih minut,'' je dejal Gajić, ki je med drugim premagal tudi tekmeca, z istim priimkom, celjskega vratarja Ivana.

Celje PL : Veszprem 29:34 (12:15)

Dvorana Zlatorog, gledalcev 3500, sodnika: Satordžija in Pandžić (oba BiH).

Celje Pivovarna Laško: Lesjak (4 obrambe), Gajić 1 (5 obramb), Malus 2 (1), Babarskas 2, Janc 7, Razgor, Suholežnik, Marguč 3 (1), Grošelj 2, Poteko 1, Zarabec 4, Kodrin 2, Fižuleto, Mačkovšek 1, Žvižej 1, Bećiri 3.

Veszprem: Mikler (11 obramb - 2 x 7-m), Alilović, Ivanscik, Schuch, Ilić 6 (3), Gajič 2 (1), Nilsson 3, Nagy 2, Ugalde 5, Marguč 2, Rodriduez 2, Ancsin 3, Terzić, Sulić 6, Lekai 1, Slišković 2.

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 5 (2), Veszprem 4 (4).

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 12, Veszprem 20 minut.
Rdeči karton: Schuch (35.).

Ne spreglejte