Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 8. 2011,
16.51

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

RK Trimo Trebnje Ivan Vajdl

Torek, 23. 8. 2011, 16.51

8 let, 1 mesec

Trimo želi med prvih šest

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Rokometaši Trima, ki se v državnem prvenstvu vedno borijo za najvišja mesta, tja ciljajo tudi tokrat. Ekipa trenerja Ivana Vajdla je bolj ali manj ostala nespremenjena, zato optimizma ne manjka.

Trebanjci so s pripravami na novo sezono začeli prvi dan avgusta. Takrat sta manjkala le Jernej Papež in Miha Zarabec, ki sta bila z mladinsko reprezentanco na SP v Grčiji, po vrnitvi pa sta se takoj pridružila soigralcem v klubu. Priprave po besedah trenerja Ivana Vajdla potekajo brez večjih poškodb: "Zelo sem vesel, da so bili fantje med počitnicami zelo aktivni in so na prve treninge prišli zelo dobro pripravljeni. Priprave so potekale odlično, tudi s poškodbami nismo imeli večjih težav, zato smo lahko program izpeljali nemoteno," je o pripravah spregovoril Vajdl.

Ekipo sta po koncu sezone zapustila Goran Gorenac in Matic Vrečar, nova igralca pa sta Tevž Grandovec in Blaž Rojc. Vajdl je poudaril, da želi v članski kolektiv vključevati tudi mlade igralce, posebej na desni strani, kjer bodo le-ti lahko razbremenili Rojca.

Trimo je že odigral nekaj prijateljskih tekem, kjer rezultat nikakor ni bil v ospredju, s katerimi pa je velenjski rokometni strokovnjak zadovoljen, saj so njegovi varovanci kot ekipa delovali zelo dobro.

Težak boj za vsako točko

Minulo državno prvenstvo je dolenjska ekipa končala na šestem mestu, uvrstitve v prvo polovico pa si želijo tudi v novi sezoni. "Tako kot lani se želimo tudi letos boriti za uvrstitev med prvih šest ekip. Na dosegu roke je tudi uvrstitev v ligo prvakov in ligo Evropa, a zavedamo se, da bo konkurenca zelo huda. Praktično so najboljša tri mesta že oddana Kopru, Gorenju in Celju, za ostala tri mesta med prvih šest pa se bomo borili ostali klubi," razmišlja Vajdl, ki je kot največje tekmece v boju za preboj v prvi del lestvice navedel Ribnico, Maribor, Ormož, Krko in, kljub zelo spremenjeni ekipi, tudi Loko. "Tekme bodo zagotovo težke in pot do osvojitve točk ne bo lahka," je še dodal strateg Trima.

Trebanjce v prvem krogu čaka srečanje z novinci med prvoligaši, rokometaši Krškega. Na eni od prijateljskih tekem so bili varovanci trenerja Uroša Šerbca celo za gol (22:21) boljši od favoriziranega Trima, a ko bo šlo zares, bodo trdoživi rokometaši iz Trebnjega zagotovo pokazali drugačen obraz, saj so znani po tem, da znajo zagreniti življenje tudi najboljšim ekipam.

Ne spreglejte