Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
6. 6. 2016,
15.34

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

Natisni članek

Rokometna reprezentanca Veselin Vujović Borut Mačkovšek

Ponedeljek, 6. 6. 2016, 15.34

6 let, 6 mesecev

Odpoved v rokometni reprezentanci

Slovenija proti Norveški brez Boruta Mačkovška

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95
borut mackovsek | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Rokometni reprezentant Borut Mačkovšek ne bo nastopil na kvalifikacijskih tekmah za svetovno prvenstvo proti Norveški.

Slovenski rokometaši se ta teden podajajo v bitko za svetovno prvenstvo prihodnje leto. Na dveh tekmah jim bodo to poskušali preprečiti Norvežani. Prva tekma bo v soboto v Zlatorogu, druga 15. junija v Stavangerju. A selektor Veselin Vujović ne bo mogel računati na najvišjega igralca. Udeležbo je odpovedal Borut Mačkovšek. Kot poroča Delo, iz osebnih razlogov.

Brez Mačkovška bo imel Vujović na voljo le dokaj nizke zunanje igralce – vsaj tiste bolj izkušene –, s čimer bo pomanjkanje golov od daleč lahko prišlo še bolj do izraza. Res pa je, da velikega Primorčevega prispevka ni bilo niti na kvalifikacijah za olimpijske igre niti na evropskem prvenstvu, kjer so ga sicer še mučile posledice mononukleoze. Na zadnji prvenstveni tekmi Mačkovšek za svoj Eisenach ni igral, a naj bi sodelovanje odpovedal že prej. Prav zato je nenavadno, da nihče iz reprezentance tega ni omenil na petkovem zboru in ob druženju z novinarji.

Reprezentanca se bo morala zanesti na druge adute. | Foto: Vid Ponikvar Reprezentanca se bo morala zanesti na druge adute. Foto: Vid Ponikvar

Visoki Primorec, ki je zaradi odhoda v Katar junijski reprezentančni termin odpovedal že pred tremi leti, ko se nato Slovencem ni uspelo uvrstiti na evropsko prvenstvo na Švedsko, je bil v zadnjih mesecih redna tarča kritik Veselina Vujovića. Marsikdo meni, da jih ne prenaša prav zelo dobro. Res pa je, da je Črnogorec večkrat poudaril, da vsekakor ni odpisan. A da ga v takšni podobi, kot jo je prikazoval na Poljskem in Švedskem, ne potrebuje.

Vujović ima leva zunanja, ampak ...

Ob Sebastianu Skubetu, standardni rezervi na levem zunajem položaju, ki je pomagal odločiti že marsikatero tekmo, Vujović preizluša novinca Gregorja Potočnika in Nika Henigmana. A to sta novinca v pravem pomenu besede. Niti 23-letni Celjan niti 20-letni Ribničan imata namreč ničlo v rubriki reprezentančni nastopi in sta na pripravah bolj zaradi spoznavanja reprezentančnega dela in vzdušja. Klemena Cehteta je izpustil, ker je ta v aprilu izpustil reprezentančno akcijo za olimpijske kvalifikacije.

Seznam kandidatov za priprave na tekmi z Norveško (24):

Vratarji: Urh Kastelic (Maribor Branik), Urban Lesjak (Celje PL), Primož Prošt (Göppingen, Nem), Matevž Skok (Lübbecke, Nem), Gorazd Škof (Nantes, Fra),

Levi krili: Darko Cingesar (Maribor Branik), Simon Razgor (Meškov Brest, Blr),

Levi zunanji: Nik Henigman (Riko Ribnica), Gregor Potočnik (Trimo Trebnje), Sebastian Skube (Silkeborg, Dan),

Srednji zunanji: Marko Bezjak (Magdeburg, Nem), Dean Bombač (Pick Szeged, Madž), Miha Zarabec (Celje PL), Uroš Zorman (Kielce, Pol)

Desni zunanji: Jure Dolenec (Montpellier, Fra), Vid Kavtičnik (Montpellier, Fra), David Miklavčič (Tremblay, Fra), Žiga Mlakar (Celje PL)

Desna krila: Blaž Janc (Celje PL), Gašper Marguč (Veszprem, Mad), Mario Šoštarič (Gorenje)

Krožni napadalec: Blaž Blagotinšek (Celje PL), Matej Gaber (Montpellier, Fra), Vid Poteko (Celje PL)

Rezerve: Tilen Kodrin in Jaka Malus (Celje PL), Miha Žvižej (Toulouse, Fra)

Ne spreglejte