Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
7. 4. 2015,
14.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Meškov Brest David Špiler Simon Razgor Belorusija

Torek, 7. 4. 2015, 14.04

8 let

Slovencema na pomoč prihaja 215 centimetrov visoki orjak

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Beloruski rokometni prvak Meškov, pri katerem igrata tudi dva slovenska reprezentanta, je najavil prihod odmevnih okrepitev iz Španije in Latvije.

V Brestu rokometni projekt postaja vse resnejši. V osmino finala lige prvakov se Meškovu sicer ni uspelo prebiti, zato pa je zaigral v finalu regionalne lige Seha. Za beloruskega prvaka že zdaj nastopa kopica odličnih rokometašev. Ob slovenskih reprezentantih Davidu Špilerju in Simonu Razgorju še dobri znanci slovenskih dvoran Ivan Pešić, Nikola Manojlović in Denis Rutenka, Maksim Babičev, Sergej Šilovič, Ivan Karačić

Katarcem je rekel ne

V naslednji sezoni pa se v Belorusijo selita še dva odlična rokometaša. Za 24-letnega Latvijca Dainisa Krištopansa je vladalo veliko zanimanje. Kako ne, saj fant meri redko videnih 215 centimetrov, kar pomeni, da je zanj prenizek praktično vsak blok, če pride v pravi položaj. Za nameček je še levičar.

Vseeno ga je na reprezentančni tekmi med Latvijo in Slovenijo Luka Žvižej kar uspešno omejil. To pa ni uspelo številnim Tatranovim tekmecem – v slovaškem prvaku je namreč igral zadnja leta – v ligi Seha. Krištopans je na 14 tekmah dosegel 73 golov, a ob 65-odstotni realizaciji, kar je najučinkoviteje med vidnejšimi zunanjimi igralci lige.

Po naših podatkih so ga v reprezentanco snubili Katarci, a je zavrnil 300 tisoč evrov "žepnine" in bo še naprej igral za slovenske tekmece v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo.

Prihaja še ruski Španec

V Meškov se seli tudi Aleksander Tjumencev, srednji zunanji, ki je bil v zadnji sezoni član poljske Wisle, pred tem pa je igral za La Riojo, Almerio in Bidasoo. Prihaja v vsaj malce znano okolje, saj je bil njegov oče v majici nekdanje Sovjetske zveze olimpijski prvak v Seulu 1988, pozneje pa se je družina preselila v Španijo.

Ne spreglejte