Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 9. 2022,
22.19

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,43

2

Natisni članek

Rokometna liga prvakov Miha Zarabec Kiel Celje Pivovarna Laško

Četrtek, 22. 9. 2022, 22.19

1 leto, 7 mesecev

ROKOMETNA LIGA PRVAKOV, 2. KROG

Celjani do odmevne evropske senzacije, junak Vlah o tem sanjal celo noč #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,43

2

Celje Kiel | Celjani so v dvorani Zlatorog presenetili Kiel. | Foto Vid Ponikvar

Celjani so v dvorani Zlatorog presenetili Kiel.

Foto: Vid Ponikvar

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v prvi domači tekmi v skupinskem delu lige prvakov v sezoni 2022/23 prekrižali načrte zvezdniški zasedbi iz Nemčije. Slovenski prvaki so pred tednom dni v danskem Aalborgu ostali brez točk, tokrat pa s pomočjo bučnih navijačev v dvorani Zlatorog presenetili evropskega velikana iz Kiela in se razveselili ene najslajših zmag v zadnjem obdobju.

Liga prvakov, 2. krog: 

Skupina B

Celje Pivovarna Laško : Kiel 38:36 (17:14)
Vlah 10, Cokan in Ivanković 5; Wiencek 10, Reinkind in M. Landin 6

Fotogalerija s tekme v Celju (foto Vid Ponikvar/Sportida):

Fotogalerija
1 / 46

Gostje iz Kiela so bolje odprli dvoboj in si kmalu priigrali lepo prednost. V 13. minuti so vodili že s štirimi zadetki prednosti (8:4), nato pa so Celjani po prvi minuti odmora, ki jo je zahteval domači strateg Alem Toskić, poskrbeli za izjemen preobrat. Sprva so ujeli zvezdniško zasedbo iz severnega dela Nemčije, za izenačenje so potrebovali le štiri minute (8:8), nato pa na veselje navijačev, zbranih v dvorani Zlatorog, še povedli! Po prvem polčasu so vodili za tri zadetke, prednosti pa do konca srečanja niso več izpustili iz rok.

Celje Kiel | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar Danski sodniški par Kirkholm Madsen/Mortensen je v 32. minuti pokazal rdeči karton Stefanu Žabiću, kar je gostitelje še bolj podžgalo. Dvakrat so povedli za šest golov (20:14 in 21:15), kljub nekaterim manjšim padcem pa so to razliko držali vse do 39. minute (25:19).

Zadetek Aleksa Vlaha po atraktivnem prodoru:

V zadnjih dvajsetih minutah niso popustili niti za ped. Kljub popolni mobilizaciji nemške ekipe - vstopil je tudi eden najboljših vratarjev na svetu, Danec Niklas Landin - in grobi igri na robu dvominutne izključitve je bila reakcija celjskih rokometašev sijajna. V 51. minuti so povedli z 32:27, po njihovem vodstvu s 36:30 v 55. minuti pa je bilo jasno, da bo veliki tekmec tudi dokončno padel. Na koncu so se razveselili prve zmage v novi evropski sezoni. 

Celje Kiel Matic Suholežnik | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Velika junaka dvoboja sta postala vratar Gal Gaberšek in Aleks Vlah, z desetimi zadetki prvi strelec srečanja. Tim Cokan in Ante Ivanković sta jih prispevala pet.

dvorana Zlatorog
Sportal V Celju se bo trlo zvezdnikov

Celjski zasedbi je uspel pravcati podvig, na 12. medsebojni tekmi z nemškim velikanom se je razveselila šele tretje zmage nad Kielom. Celje je tako premagalo 22-kratne nemške prvake in štirikratne evropske prvake (2007, 2010, 2012 in 2020), ki so prišli v knežje mesto s svojimi številnimi zvezdniki, kot sta Danca Niklas in Magnus Landin, Norvežan Harald Reinkind, Nemec Patrick Wiencek in Slovenec Miha Zarabec.

Trener Toskić: Poklon fantom, poklom vsem v dvorani!

Alem Toskić je zmago proslavil z navijači. | Foto: Vid Ponikvar Alem Toskić je zmago proslavil z navijači. Foto: Vid Ponikvar Alem Toskić, trener Celja Pivovarne Laško: "Poklon mojim fantom, poklon vsem v dvorani Zlatorog. Moji varovanci so od prve minute verjeli v zmago, tudi priprave na tekmo so potekale na ta način. Moji igralci imajo kakovost in vrednost, kar so danes tudi dokazali, le še bolj verjeti morajo v svoje sposobnosti."

Aleks Vlah, rokometaš Celja Pivovarne Laško: "Celo noč sem sanjal o zmagi nad velikim Kielom, moje sanje so se tudi uresničile. Zmagali smo kot ekipa, to je najbolj pomembno, ob tem pa upam, da je današnja zmaga za vse naše gledalce tudi najboljše možno povabilo, da v še večjem številu pridejo v Zlatorog."

Matic Suholežnik, rokometaš Celja Pivovarne Laško: "Kot eden najstarejših igralcev naše ekipe sem vedel, da lahko v Zlatorogu pade tudi veliko močnejši tekmec od nas, kar Kiel nedvomno je. Na današnji tekmi nismo vnaprej izobesili bele zastave, vseskozi smo verjeli v našo zmago in jo tudi dosegli. Od prve minute se je na igrišču iskrilo, na telesu imam veliko modric, a jih ne bom preštel. Veliko bolj bi bolelo, če bi izgubili."

Gal Gaberšek, vratar Celja Pivovarne Laško: "Prikazali smo neverjetno predstavo, a najbolj pomembno je, da smo se vseskozi držali naše dogovorjene taktike. Borili smo se po svojih najboljših močeh, pri tem so nam pomagali tudi naši privrženci. Zadovoljen sem s svojo predstavo, predvsem v prvem polčasu. V drugem sem malce padel, a zato so bili moji soigralci naravnost sijajni."

Celjani bodo znova dejavni v nedeljo, 23. septembra, ko jih v velenjski Rdeči dvorani čaka večni derbi z Gorenjem. To bo veliki derbi 3. kroga lige NLB, nato pa sledijo priprave na zahtevno gostovanje pri španski Barceloni, kjer se bodo mudili prihodnji četrtek. Katalonski velikan, kjer igrata tudi slovenska reprezentanta Blaž Janc in Domen Makuc, je dvakratni zaporedni evropski prvak.

Liga prvakov, 2. krog: 

Skupina B

Sreda, 21. september:
Celje Pivovarna Laško : Kiel 38:36 (17:14)
Dvorana Zlatorog, gledalcev 2400, sodnika: Kirkholm Madsen in Mortensen (oba Danska).
Celje Pivovarna Laško: Belkaied, Gaberšek, Strmljan 4, Knez, Mazej 2, Cokan 5, Marguč 4, Antonijević, Ivanković 5, Janc, Muhović 1, Žabić 2, Mlakar 1, Vlah 10, Martinović 1, Suholežnik 3.
Kiel: N. Landin, Mrkva, Ehrig, Reinkind 6, M. Landin 6, Battermann, Overby 1, Weinhold, Wiencek 10, Ekberg 1, Johansson 5, Dahmke, Zarabec, Schwormstede, Wallinius 3, Bilyk 4.
Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 7 (4), Kiel 6 (4).
Izključitve: Celje Pivovarna Laško 14, Kiel 4 minute.
Rdeči karton: Žabić (32.).

Elverum : Aalborg 25:33 (14:17)

Četrtek, 22. september:
Nantes : Pick Szeged 35:30 (17:15)
Ovniček (Nantes) brez gola; Šoštarič 3, Gaber in Bombač brez gola, Borut Mačkovšek (vsi Szeged) ni bil v postavi 

Barcelona : Kielce 32:28 (18:13)
Janc 1, Makuc (oba Barcelona) brez gola

Lestvica:
1. Aalborg   2 tekmi - 4 točke
2. Barcelona   2 - 4
3. Kiel    2 - 2
4. Kielce    2 - 2
5. Celje Pivovarna Laško   2 - 2
6. Nantes    2 - 2
7. Szeged     2 - 0
8. Elverum     2 - 0



Skupina A

Sreda, 21. september:
Porto : Veszprem 28:35 (12:16)
Gašper Marguč (Veszprem) 1

PSG : Wisla Plock 37:33 (18:16)

Četrtek, 22. september:
GOG Gudme : Dinamo Bukarešta 38:38 (21:20)
Nejc Cehte (Gudme) brez gola

Magdeburg : Zagreb 35:25 (17:12)
Bezjak (Magdeburg) 1; Kavčič 2, Aljaž Panjtar (oba Zagreb) ni bil v postavi

Lestvica:
1. Magdeburg    2 - 4
2. Veszprem    2 - 4
3. Gudme     2 - 3
4. PSG    2 - 2
5. Wisla Plock    2 - 2
6. Bukarešta    2 - 1
7. Porto    2 - 0
8. Zagreb    2 - 0

RK Gorenje Velenje
Sportal Velenjčani v končnici strli odpor Maribora, Celjani za drugo zmago ugnali Ormožane
Ne spreglejte