Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
13. 1. 2017,
11.11

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

svetovno prvenstvo rokomet slovenska rokometna reprezentanca Rokometna reprezentanca

Petek, 13. 1. 2017, 11.11

6 let, 6 mesecev

Dnevnik iz Metza #2

Rdeče-rumene oči in ko se Francozi naredijo francoze #video

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Prva slovenska zmaga na svetovnem prvenstvu v rokometu je arhivirana. Kakšne pripetljaje in peripetije je še ponudil četrtek v Metzu?

Od našega poročevalca iz Metza | Foto: Prvi tekmovalni dan v skupini B svetovnega prvenstva (SP) je zaznamovala tudi zmaga Makedonije nad Tunizijo. Ekipo trenerskega lisjaka Lina Červarja je spodbujala četa glasnih navijačev, med katerimi je bil tudi Danijel.

Ne živi v Makedoniji, prihaja iz Švice iz okolice Luzerna. Ko ima čas in sredstva, obiskuje tekmovanja. Bil je na svetovnem prvenstvu v Španiji pred štirimi leti in tudi na zadnjem SP v Katarju, kjer je Slovenija premagala Makedonce v osmini finala. Danijel je prepričan, da bo zdaj obratno. Hm, bomo še videli …

Da si obarva glavo v makedonsko nacionalno rdeče-rumeno kombinacijo in si nadene celotno opravo, potrebuje eno uro. Ima tudi posebne leče v makedonskih barvah. Zanimiv lik, ki se tudi pogosto znajde v televizijskem kadru. Tudi v mojem se je.

Stop novinarjem na novinarsko območje

Skupaj z Danijelovimi rojaki in seveda slovensko četico novinarjev pa smo po tekmi delili konglomerat čustev iz nejevere in zgroženosti, nekoliko tudi ogorčenosti. Organizatorji nas namreč po tekmi med Slovenijo in Angolo niso spustili v mešano cono, kjer se snema mnenja in vtise igralcev.

Poleg tiskovnih konferenc in treningov pred tekmami je mešana cona po definiciji polje nabiranja materiala za prispevke. Gospodično, ki je tokrat opravljala vlogo carinika, pa je na naših akreditacijah očitno zmotilo, da dostopa do omenjenega prostora nismo imeli posebej označenega. Francozi so se naredili francoze, samo tako, za občutek. Nato je en gospodičnin klic na srečo hitro razvozlal zaplet. Zato niste bili prikrajšani za misli slovenskih rokometašev po prvi zmagi.

Dva obraza Islandije

V nadaljevanju programa je jutri Islandija, ki se je v prvem polčasu odlično postavila po robu Špancem, nato pa padla. Če bodo Veselin Vujović in fantje pripravili res trdno obrambo, je bistveno več možnosti, da se uresniči drugi scenarij.

 

Ne spreglejte