Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 12. 2019,
8.34

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,73

4

Natisni članek

Kuba Uroš Bregar slovenska rokometna reprezentanca svetovno prvenstvo v rokometu 2019

Četrtek, 5. 12. 2019, 8.34

4 leta, 5 mesecev

SP V ROKOMETU (Ž), PRVI DEL, 6. DAN

Slovenske rokometašice na SP dosegle pomembno zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,73

4

Ana Gros, slovenska ženska rokometna reprezentanca | Slovenke so se pomerile s Kubo. | Foto Sportida

Slovenke so se pomerile s Kubo.

Foto: Sportida

Na svetovnem prvenstvu v rokometu na Japonskem je slovenska ženska članska reprezentanca v prvem delu tekmovanja visoko premagala Kubo z izidom 39:26. S tem naše rokometašice ostajajo v boju za napredovanje v drugi del tekmovanja. V petek jih ob 7 uri zjutraj čaka tekma s Srbijo.

Prvi polčas je bil izenačen, saj sta se ekipi izmenjavali v vodstvu. Nekoliko boljše so tekmo začele slovenske rokometašice. Te so na začetku povedle za dva gola, nato pa so za nekaj časa prevlado na igrišču prevzele Kubanke, a prednost ni znašala več kot dva gola. Za tem so varovanke Uroša Bregarja znova stopile na plin in ob polčasu odšle v slačilnico z dvema goloma prednosti (17:15).

V drugem polčasu smo videli povsem drugačno podobo naših rokometašic, saj so prevzele nadzor nad igro. Kmalu po začetku drugega polčasa so Slovenke povedle za pet golov prednosti in samo povečevale prednost. Ta je na koncu tekme znašla 13 golov.

Tjaša Stanko je bila z 11 goli najučinkovitejša igralka v slovenski reprezentanci. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Tjaša Stanko je bila z 11 goli najučinkovitejša igralka v slovenski reprezentanci. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Najučinkovitejša je bila Tjaša Stanko

V slovenski reprezentanci sta bili na današnji tekmi najučinkovitejši Tjaša Stanko z enajstimi in Ana Gros z osmimi goli. V petek naše rokometašice čaka tekma s Srbijo, na kateri bodo morale pokazati veliko boljšo igro kot proti Kubankam.

Slovenke so po presenečenju v uvodnem krogu proti Nizozemski doživele dva zaporedna poraza. Predvsem boleč je bil tisti, ki so ga doživele v torek proti Angolkam, enim izmed najresnejših tekmic za uvrstitev na prva tri mesta. Ta vodijo v drugi del prvenstva in s tem v boje za najvišja mesta tega SP.

Izjave po tekmi:

Nina Zulič, slovenska reprezentantka:"Tekma proti Kubi je bila polna presenečenj in hitre igre. V prvem polčasu smo tekmicam dopustili, da nam vsilijo svoj ritem igre. V nadaljevanju smo le pokazali našo pravo igro in tekmo visoko dobili. To je dobro za naprej, pred tekmo s Srbijo smo si nekoliko dvignili samozavest. Na obračun, ki odloča o uvrstitvi v drugi del se bomo skušali čim bolje pripraviti. Nekatere detajle srbske igre smo že spoznali, sedaj pa je pred nami še nekaj dela, da se dokončno dogovorimo, kako bomo reševali stvari na obeh straneh igrišča. V petek gremo brezkompromisno po zmago!"

Uroš Bregar | Foto: Tamino Petelinšek/STA Foto: Tamino Petelinšek/STA Uroš Bregar, selektor Slovenije: "Kubank nikakor nismo podcenjevali. Zavedali smo se, da bodo tekmice obračun zagotovo začele udarno. Na uvodu smo imeli kar nekaj težav, ki so se z velikimi luknjami v obrambi nadaljevale skozi celoten prvi polčas. Med glavnim odmorom smo se v slačilnici dogovorili, kako naprej in dekleta so to spoštovala. Nastala razlika mi je omogočila, da sem na parket poslal tudi najmlajše reprezentantke. Pred prvenstvom smo pričakovali, da bo zadnja tekma s Srbijo odločilna. Na žalost smo proti Angoli zapravili predčasno uvrstitev med najboljših 12 reprezentanc. Ta obračun moramo dobiti. Videli smo, da Srbija premore kakovostno ekipo s širokim naborom igralk. Kakovostne so tudi posameznice, zato bodo tekmice na petkovi tekmi favoritinje. Mi se bomo na njih dobro pripravili, podrobno analizirali četrtkovo tekmo proti Nizozemski in na tekmi skušali pokazati največ, česar bomo sposobni."

Nizozemska ženska rokometna reprezentanca je na današnji drugi tekmi četrtega kroga na svetovnem prvenstvu na Japonskem premagala Srbijo s 36:23 (20:12). 

V glavni del se uvrstijo najboljše tri reprezentance iz vsake skupine. Preostale ekipe se bodo pomerile za mesta od 13. do 24. Slovenska skupina A se bo v nadaljevanju križala s skupino B, skupina C pa s skupino D. V polfinale se bosta uvrstili najboljši dve reprezentanci iz obeh skupin glavnega dela.

Skupina A, 4. krog

Lestvica: 

Skupina D, 3. krog

Lestvica:

Ne spreglejte