Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 10. 2020,
13.22

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Gal Marguč Tilen Kodrin Tomaž Ocvirk Celje Pivovarna Laško

Ponedeljek, 26. 10. 2020, 13.22

3 leta, 6 mesecev

Iz tabora CPL pred tekmo lige prvakov

Pred novim izpitom za biti ali ne biti so osredotočeni le nase

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
RK Celje Pivovarna Laško Aalbrog | Celjane v sredo čaka obračun z Zaporožjem. | Foto Grega Valančič/Sportida

Celjane v sredo čaka obračun z Zaporožjem.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Pred rokometaši Celja Pivovarne Laško je nov velik izziv v ligi prvakov. Po veliki zmagi v Zagrebu v 6. krogu v prazen Zlatorog prihaja ukrajinski prvak Motor Zaporožje, ki je imel v zadnjem času ogromno težav s koronavirusom. "Razmišljati moramo le o svoji igri. To, kakšne težave so imeli oni, je njihova stvar," je pred sredinim obračunom prepričan krilni igralec Celja Gal Marguč.

Rokometna zasedba iz Celja je v petem krogu lige prvakov vendarle dosegla prvo zmago v tej sezoni. Po porazih z danskim Aalborgom, špansko Barcelono, nemškim Kielom in madžarskim Veszpremom je v sredo v Zagrebu domačo zasedbo premagala kar s 30:22. Zdaj jo čaka nov pomemben preizkus v boju za preboj v drugi del. Motor je sicer v zadnjih sezonah prevzel primat v ukrajinskem rokometu, kjer je osvojil zadnjih osem naslovov državnih prvakov.

Vzdušje v ekipi Celja je že vso sezono na pravi ravni. | Foto: Grega Valančič/Sportida Vzdušje v ekipi Celja je že vso sezono na pravi ravni. Foto: Grega Valančič/Sportida

"Vzdušje v naši ekipi je ves čas odlično, sploh po tej odlični predstavi v Zagrebu. Osredotočeni smo na tisto, kar počnemo, in na tekme, ki prihajajo, na katerih smo lahko konkurenčni. Tako smo tudi delali na treningu, v prid nam gre tudi dejstvo, da igramo v domačem prvenstvu, kjer zmagujemo in si tudi s tem gradimo samozavest. Zdaj nas čaka nov nasprotnik, novo dokazovanje. Zelo pomembno bo, da bomo vsi nastopili na najvišjem nivoju, saj se le takrat lahko nadejamo uspeha," je pred tekmo dejal trener Celjanov Tomaž Ocvirk.

Ukrajinci še brez točke

Tekma v Zlatorogu bo odigrana pred praznimi tribunami. | Foto: Grega Valančič/Sportida Tekma v Zlatorogu bo odigrana pred praznimi tribunami. Foto: Grega Valančič/Sportida Rokometaši Zaporožja so v ligi prvakov še brez točke, a odigrali so vsega tri tekme, saj sta bili tekmi s Kielom in Nantesom zaradi kar štirinajstih okužb s koronavirusom prestavljeni na kasnejši čas. Do tekme s Celjem naj bi bili Ukrajinci pripravljeni, so pa v prvih treh tekmah pustili odličen vtis. Doma so uvodoma namučili Barcelono (25:30), še bolj pa Veszprem (34:37). Eno tekmo so odigrali v gosteh, in sicer pri Aalborgu, kjer pa so visoko izgubili (38:29).

"Zagotovo je za ekipo boljše, če je v nekem tekmovalnem ritmu. Upam, da so zaradi tega morda v nekoliko slabši formi, saj so v tem času odigrali res malo tekem. Ogrodje ekipe Zaporožja predstavljajo starejši igralci, a priložnost dobivajo tudi mladi.

Osredotočeni le nase  Gal Marguč je proti Zagrebu dosegel sedem zadetkov. | Foto: Grega Valančič/Sportida Gal Marguč je proti Zagrebu dosegel sedem zadetkov. Foto: Grega Valančič/Sportida

Celjani so se z ukrajinskim klubom do zdaj pomerili štirikrat in v dvobojih vodijo s 3:1. To bo zelo pomembna tekma za obe ekipi, saj bo za zmagovalca pomenila lepo prednost v boju za izločilni del tekmovanja, kamor se uvrsti prvih šest ekip v skupini. 

"Zagotovo takšen premor za igralce, kot so ga imeli pri Zaporožju, ni najboljši, saj manjkajo treningi in tekme. A to niso naši problemi, osredotočeni moramo biti le na svojo igro in še izboljšati predstavo iz Zagreba. Razmišljati moramo le o svoji igri. To, kakšne težave so imeli oni, je njihova stvar," je prepričan Gal Marguč, ki je bil poleg Tilna Kodrina s sedmimi zadetki na tekmi v Zagrebu najboljši strelec. "Poskusili bomo še enkrat odigrati najboljšo mogočo tekmo, tako kot nam je uspelo v Zagrebu," pa je pred tekmo dejal Kodrin.

Petemu krogu bo sledil reprezentančni premor, po njem pa Celjane čakajo zaporedna obračuna z Nantesom, gostovanje v Ukrajini in domača tekma z Zagrebom za zaključek evropskih tekem v letu 2020.

Sreda, 28. oktober:

18.45 Celje Pivovarna laško – Motor Zaporožje

Lestvica:
1. Barcelona 4 tekme – 8 točk
2. Veszprem 4 – 8
3. Aalborg 5 – 8 
4. Kiel 4 – 6
5. Nantes 4 – 2
6. Celje Pivovarna Laško 5 – 2
------------------------
7. Motor Zaporožje 3 – 0
8. Zagreb 5 – 0

 Preberite še:

rokometna žoga
Sportal Na rokometni sceni dovoljene le tekme v prvi ligi za moške in ženske
RK Celje Pivovarna Laško - Zagreb
Sportal Celjani odlični v Zagrebu, Malus in Skube popeljala Meškov do zmage
Ne spreglejte