Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 12. 2007,
8.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 3. 12. 2007, 8.48

8 let

Odločile so prvoligaške izkušnje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Novinci v prvoligaški konkurenci, moštvo Intre Go Leasing so proti Ormožanom načrtovali eno od "nujnih" domačih zmag za zagotovitev obstanka v prvoligaški konkurenci.

Jerzualem je ekipa, ki je v Novi Gorici že gostovala kot b ligaš, po nekaj sezonah pa sta se moštvi spet srečali in odigrali prvo tekmo na prvoligaškem nivoju. Z zmagami na srečanjih s Slovanom, Škofjo Loko in Preventom ter zgolj z enim porazom z Gold Clubom, so bili Ormožani favoriti tekme v novogoriškem balonu. Varovanci domačega trenerja Boruta Mačka so namreč sezono začeli s štirimi porazi, med drugim so zapravili tudi priložnost za zmago z neposrednim konkurentom v spodnjem delu lestvice, Svišem.

Kljub vsemu pa so novinci iz mesta vrtnic dobro začeli in v prvem polčasu nadzirali dogajanje na igrišču. Kljub dobrim obrambam Čudiča, ki je zaustavil tudi nekaj čistih strelov s šestmetrske črte in ubranil tudi prvo domačo najstrožjo kazen, so Furlan, Jug, Cunjac in Čelica priigrali obetavno prednost. Po desetih minutah so vodili z dvema zadekoma razlike, v osemnajsti minuti pa je bilo že 11:6. Z nekaj zaporednimi napadi uspešnimi napadi so nato Beljšak, Korpar in Robert Bezjak do odmora znižali zaostanek, še vedno pa so Goričani zadržali tri gole naskoka ob odmoru.

Do zmage s spremembo v obrambi

Gostujoči trrener Praprotnik je v drugi polčas krenil s spremenjeno obrambo in s postavitvijo 5-1 iz igre odrezal domačega organizatorja Juga. Nova taktična rešitev se je sorazmerno hitro odražala na rezultatu, saj so Ormožani v 36. minuti izid izenačili in nato tudi nadaljevali s serijo vse do popolnega preobrata. Ko so v 39. minuti povedli s 19:16 je kazalo, da imajo tekmo povsem pod nadzorom. Domači trener Maček je imel v ključnih trenutkih strelsko razpoloženega le Dušana Čelico, ki je z nekaj močnimi streli preko gostujoče obrambe ohranjal upanje. Še več, kazalo je na nov preobrat, saj je trinajst minut pred koncem srečanja Furlan iz protinapada izid izenačil (23:23). Ampak tu so Novogoričani spet zastali, saj po nepotrebnem zapravili nekaj napadov in gostje so tekmo z več zbranosti pri zaključnih strelih rutinirano pripeljali do četrte zmage. Rokometaši Jeruzalema so s pravim rajanjem po tekmi proslavili zmago pri novincu v Novi Gorici. Izborili so jo s preobratom v drugem polčasu, za katerega je v veliki meri zaslužen tudi njihov celjski vratar Grega Čudič.


Izjavi po tekmi:

Grega Čudič, vratar Jeruzalema: "Ključ do zmage je bil v tem, da smo v drugem polčasu v obrambi zaigrali drugače kot v prvem delu. Moje obrambe so bile plod sodelovanja celotne ekipe. Novogoričani so dobro začeli in nas nadigrali s kolektivno igro. Z nekoliko tršo igro v obrambi in s hitrimi prehodi v napad ter s tekočo igor smo jih nato le zaustavili. Verjetno je na končni razplet res vplivalo tudi to, da imamo daljši prvoligaški staž, medtem ko je verjetno v ekipi Nove Gorice nekaj več mladih igralcev, ki se še kalijo. Ko se je v drugem polčasu tekma lomila je prišlo tudi to do izraza."

Sebastjan Furlan, kapetan Inter Go Leasing: "Razočaranje je precejšnje. Cel teden smo se pripravljali na to tekmo in zelo smo si želeli osvojiti dve točki. Ormož je bil 'zrel' za poraz, vendar je spet prišlo do nekaj črnih minut v naši igri, ko smo zapravili preveč žog. Dobra sta oba Bezjaka; mlajši vodi ekipo, starejši ima izkušnje in ve, kdaj potegniti naprej in kdaj zadržati igro. Izkušnje so zagotovo na njihovi strani. To je že peta tekma zapovrstjo, ko zapravljamo čiste priložnosti za zadetek., čeprav na treningih s tem nimamo težav. Morda nam v ključnih trenutkih zadrhti roka."

Ne spreglejte