Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 8. 2013,
14.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Niko Medved

Četrtek, 1. 8. 2013, 14.25

8 let

Ni odlašal, biti kapetan matičnega kluba je velika čast

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po Marku Bezjaku, zdaj že članu Magdeburga, je kapetan velenjskega Gorenja postal domačin Niko Medved. "Mislim, da sem si vlogo zaslužil," pravi 23-letnik.

Najboljše slovensko rokometno moštvo zadnjih dveh sezon je v priprave na novo, na nek način prelomno sezono zakorakalo s polno paro. Trenutno so na Golteh, kjer pridobivajo na fizični moči, ne manjka pa niti dela z žogo. Poleg trenerja Ivana Vajdla in prvega strokovnjaka za kondicijo Mortena Seierja, ki je v klubu nasledil pokojnega Staneta Škoberneta, je nov tudi kapetan. Nov seveda v vlogi kapetana ekipe. Gorenje je namreč njegov matični klub. "Po koncu lanske sezone me je poklical trener in mi dejal, da me je imel v mislih za kapetana. Seveda sem vlogo sprejel," pravi Niko Medved. Biti kapetan aktualnega državnega prvaka je velika čast, kar priznava tudi sam. Po drugi strani pa z njo pridejo dodatne naloge … "Mislim, da sem pripravljen. V klubu sem dovolj časa, to je moj klub, sem domač igralec in mislim, da sem si vlogo kapetana zaslužil."

Poleg že omenjenih modifikacij z naslova strokovnega štaba je nov veter zapihal tudi med igralci. Svežih je kar devet obrazov. "Po nekaj letih z Brankom smo dobili novega trenerja. Pozitivno pri tem je to, da so se treningi nekoliko spremenili, uvajajo se nove stvari. Za zdaj je vse v redu," ocenjuje Niko, ki se strinja, da je Tamše Vajdlu pustil kar velike čevlje. "Tudi gledalci so v domačem prvenstvu navajeni pretežno zmag in dobrih predstav v ligi prvakov." Zadnja sezona za Medveda ni bila najboljša. Vseskozi so jo spremljale težave s kolenom, za katere upa, da so dokončno izginile. Zaradi poškodovanega kolena je bil primoran zavrniti tudi reprezentančno vabilo. "Mislim, da sem zdaj pripravljen."

Ne spreglejte