Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
16. 11. 2017,
21.23

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Niko Medved Željko Babić RK Gorenje Velenje

Četrtek, 16. 11. 2017, 21.23

6 let, 5 mesecev

Po tekmi med Gorenjem in Dinamom

Igra ni za v vitrino, a zmaga je arhivirana

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
gorenje dinamo | Foto RK Gorenje Velenje/Jurij Kodrun

Foto: RK Gorenje Velenje/Jurij Kodrun

Gorenje iz Velenja je z več muk, kot so pričakovali, petič zmagali v ligi prvakov, in sicer proti bukareškemu Dinamu s 33:29.

Z desetimi točkami po osmih krogih Gorenje ostaja v zelo resni igri za prvi dve mesti v skupini C, ki vodita v razigravanje za osmino finala. Za to bo pomembna naslednja tekma, ko prihodnjo soboto v Velenje prihaja švicarski Kadetten.

Proti ekipi, ki nima več možnosti za napredovanje, do zdaj pa je slavila le enkrat, so gostitelji odigrali (pod)povprečno, predvsem v obrambi. Tekmo so prelomili približno deset minut pred koncem, ko so povedli za osem golov.

Niko Medved je dosegel osem golov, Matjaž Brumen šest. Klemen Ferlin je imel osem obramb. Pri gostih je Ciprian Sandru zadel zadel sedemkrat, Vitalij Komogorov pa šestkrat. Saeid Heidarirad je zbral osem obramb.

Željko Babić, trener Gorenja:
"Hvala kolegu in njegovi ekipi za fair play. Tekma je bila zanimiva, v obrambi smo imeli velike težave vso tekmo. Čestitam tekmecem in svojim igralcem. V nadaljevanju bo še zanimivo."

Eliodor Voica, trener Dinama:
"Odigrali smo dobro tekmo. Rad bi čestital Gorenju, ki je bilo še boljše, in mislim, da ima lepe možnosti za osmino finala. Mi imamo svoje težave s poškodbami, glede na to smo odigrali kar dobro."

Skromno

Beseda iz mednaslova je kar ustrezna večinoma tako za igro velenjske ekipe kot za obisk tekme lige prvakov. Le kakšnih 500 gledalcev si je namreč prišlo ogledat obračun romunskega prvaka in slovenskega podprvaka. Kot da bi ta čutil pomanjkanje zaupanja, se ni obnašal tako, kot bi se favorit na domači tekmi moral. Samozavestno, agresivno, zbrano.

Proti ekipi, ki je na sedmih tekmah do zdaj slavila le enkrat, Velenjčani so štirikrat, je Gorenje v prvem polčasu izgubilo pet žog, zapravilo tri protinapade in si prislužilo le eno izključitev. Visoka, a počasna zasedba, ki jo vodi nekdanja romunska legenda Eliodor Voica, je Velenjčanom, ki naj bi jim bila obramba eden glavnih adutov, v 30 minutah dala 15 golov.

Vroči Niko Medved

Na srečo gostiteljev je bil na levem krilu vroč Niko Medved, v zunanji vrsti pa Gregor Potočnik. Po nekaj romunskih izgubljenih žogah je serija lahkih golov poskrbela za prednost treh zadetkov. Priložnost za plus štiri pa je splavala po vodi, ko Nejc Cehte ni uspešno izpeljal protinapada.

Zamujena priložnost, da bi jih "razbili"

Dva zadetka zaostanka so motivirani Romuni hitro izničili. Nato pa je Gorenje izvrstno izkoristilo izključitev Cipriana Sandruja in naredilo delni izid 4:0. Ključna beseda je bil protinapad. Z lahkimi zadetki so se ose dokopale tudi do najvišje razlike na srečanju. V 51. minuti je bilo po golu Matica Verdinka 31:23, a so gostje v manj kot desetih minutah z delnim izidom 6:1 zaostanek znižali na le tri gole, končni rezultat pa je bil 33:29.

Veliko tehtnosti je v izjavi Matjaža Brumna, enega najboljših Velenjčanov, ki je po tekmi dejal, da se njegova ekipa preveč muči z načeloma slabšimi od sebe. Željko Babić pa je slabšo obrambno predstavo in posledično manjšo prepričljivost nasploh pripisal utrujenosti zaradi dveh tekem tedensko.

Gorenje Velenje : Dinamo Bukarešta 33:29 (17:15)

Rdeča dvorana Velenje, gledalcev 500, sodnika: K. Gasmi, R. Gasmi (oba Francija).

Gorenje Velenje: Cehte 3, Medved 8 (2), Haseljić, Ovniček 2, Ferlin (8 obramb - 1 x 7-m), Grebenc, Toskić 4, Drobež, Potočnik 3, Golčar 2, Markotić 1, Verdinek 2, Kleč, Zaponšek (2 obrambi), Brumen 6 (3), Pejović 2.

Dinamo Bukarešta: Descat 2 (2), S. Esteki, Grigoras (2 obrambi - 1 x 7-m), Mironescu 2, Heidarirad (7 obramb), Sandru 6, Gavriloaia 2, A. Esteki 3 Komogorov 5, Mocanu 7, Bera 2, Mousavi, Sajin.

Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 6 (5), Dinamo Bukarešta 3 (2).
Izključitve: Gorenje Velenje 4, Dinamo Bukarešta 12.
Ne spreglejte