Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 5. 2017,
16.11

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78

Natisni članek

Nemčija Veselin Vujović kvalifikacije

Sobota, 6. 5. 2017, 16.11

6 let, 6 mesecev

Kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2018, 4. krog

Slovenski rokometaši v Halleju popravili vtis, zmagali pa so vseeno Nemci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78
Slovenija Nemčija rokomet | Foto Morgan Kristan / Sportida

Foto: Morgan Kristan / Sportida

Slovenski rokometaši so v 4. krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2018 gostovali pri evropskih prvakih v Nemčiji in izgubili z 20:25. Četa selektorja Veselina Vujovića je tokrat prikazala precej boljšo predstavo kot v sredo v Stožicah.

Zmaga, remi in dva poraza je izkupiček slovenske reprezentance v kvalifikacijah za EP 2018, ki ga bo gostila Hrvaška. Nanj se bosta uvrstili najboljši ekipi iz vsake skupine in najboljša tretja iz vseh sedmih.

Slovenija je v 4. krogu gostovala v nemškem Halleju, kjer je sicer izboljšala vtis, ki ga je pustila v sredo, ko je v Stožicah izgubila za devet golov, a proti favoriziranim Nemcem zabeležila še en poraz (20:25)

Tudi tokrat je slovenska reprezentanca nastopila brez poškodovanih Vida Kavtičnika, Mateja Gabra in Darka Cingesarja. Veselin Vujović pa se je odločil, da v ekipi ni bilo Jana Grebenca, Primoža Prošta in Urbana Lesjaka. Nadomeščali so jih Matevž Skok, Urh Kastelic in Staš Skube.

Potrebno se bo usesti in zadeve razčistiti

"Če bi na takšen način odigrali v obrambi v Ljubljani, potem bi bili Nemcem zelo blizu, morda bi jih celo premagali. Preprosto imam občutek, da nekateri naši posamezniki niso samozavestni. Kljub temu, da smo trenutno tretja reprezentanca na svetu, se obnašamo, kot da smo totalni avtsajderji na igrišču, kakovosten rokomet pa kažemo šele v trenutkih, ko močno zaostajamo. Potrebno se bo usesti in te zadeve razčistiti pred junijskima pomembnima kvalifikacijskima tekmama, v nasprotnem primeru se lahko ponovi španska zgodba, ko se po četrtem mestu na svetovnem prvenstvu nismo uvrstili na evropsko. Ta reprezentančna akcija z Nemčijo je bila gotovo korak nazaj," je po tekmi pojasnjeval Jure Dolenec, s štirimi goli drugi najboljši strelec Slovenije.

"Kljub temu, da smo trenutno tretja reprezentanca na svetu, se obnašamo, kot da smo totalni avtsajderji na igrišču," se čudi Jure Dolenec. | Foto: Morgan Kristan / Sportida "Kljub temu, da smo trenutno tretja reprezentanca na svetu, se obnašamo, kot da smo totalni avtsajderji na igrišču," se čudi Jure Dolenec. Foto: Morgan Kristan / Sportida

Miha Zarabec je povedal: "Slabše kot v Ljubljani preprosto ni bilo mogoče odigrati. Nemci so bili danes boljši, čeravno smo jim bili vseskozi enakovredni. Usodne so bile nekatere črne minute v naši igri. Po slabi predstavi na prvi medsebojni tekmi smo se malce pobrali, zdaj moramo strniti naše moči za odločilni junijski tekmi s Švicarji in Portugalci. Vse je v naših rokah. Če se želimo prebiti do evropskega prvenstva, potem bo potrebno prikazati veliko več."

"Bolj bi bil vesel, če ne bi ubranil nobenega strela, mi pa bi zmagali. Danes je bila naša obramba na veliko višji ravni kot pred dnevi v Ljubljani. Prejeli smo 25 golov, kar je na meji sprejemljivega, a v napadu bi jih morali zabiti malce več," pa meni vratar Urh Kastelic.

 

Mnenje selektorjev:

Veselin Vujović, selektor Slovenije: "Tekma je bila težka in naporna, z doseženim pa nisem zadovoljen. Nismo igrali dobro, čeravno bolje kot pred dnevi v Ljubljani. Imamo veliko težav, predvsem pa je skrb vzbujajoče to, da je veliko naših igralcev telesno zelo slabo pripravljenih. To mi povzroča veliko težav. Med današnjo večerjo se bom o tem odkrito pogovoril z njimi in jim dal jasno vedeti, da jih ne bom povabil na junijski zbor, če ne izboljšajo svoje telesne pripravljenosti. Prioriteta slovenske reprezentance je, da se uvrsti na evropsko prvenstvo."

Christian Prokop, selektor Nemčije: "Na današnji tekmi nismo blesteli, a najbolj pomembno je, da so moji varovanci izpolnili načrtovani cilj in si s četrto kvalifikacijsko zmago že izborili nastop na evropskem prvenstvu na Hrvaškem."

Slovenija bo odločilni tekmi za preboj na Hrvaško odigrala čez dobra dva meseca. Najprej bo 14. junija gostovala v Švici, čez tri dni pa bo v koprski Bonifiki gostila Portugalsko.

Kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2018, skupina 5, 4. krog:

Sobota, 6. maj:
Nemčija : Slovenija 25:20 (14:10)
Wiencek, Weber in Wiede po 4; Henigman 5, Dolenec 4, Janc in Zarabec po 3

Nedelja, 7. maj:
15.00 Portugalska - Švica

Lestvica skupine 5:
1. Nemčija 4 tekme - 8 točk
2. Slovenija 4 - 3
3. Portugalska 3 - 3
4. Švica 3 - 0
Ne spreglejte