Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 9. 2011,
7.05

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Dean Bombač Jure Dolenec Koper Gorenje

Četrtek, 15. 9. 2011, 7.05

8 let, 1 mesec

Mladi upi se ne bojijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Prvi veliki koprsko-velenjski obračun morda res ni ponudil vrhunskega rokometa, je pa bil zanimiv tudi zaradi Slovencev, reprezentantov, ki se kalijo iz dneva v dan.

Skupno je v obeh ekipah na tekmi v Kopru igralo (bilo na zapisnikih) 11 slovenskih rokometašev, ki so nekako zapisani na širši seznam selektorja Borisa Deniča. Ob konstantnih predstavah Brumna, Dobelška, Skubeta, Bezjaka, Miklavčiča, Škofa, Vrana in še koga, bo v tej sezoni zanimivo videti, kako se znajdejo nekateri drugi. Predvsem mlajši, ki že nekaj časa trkajo na vrata izbrane vrste.

Bombač: Ne bojim se nikogar

Prvi derbi državnega prvenstva (35:35) sezone 2011/12 morda res ni ponudil najbolj kakovostnega rokometa, predvsem v smislu obrambe, zato pa sta moštvi navdušili s hitro igro, pa tudi "vložki" nekateri igralcev. Pomembno vlogo sta odigrala Dean Bombač (22) in Jure Dolenec (22). V nekaterih ključnih trenutkih sta prevzemala odgovornost.

"Tako kot je treba. Zadovoljen sem, da mi pri teh letih trener tako zaupa in da nosim precejšnjo odgovornost," pravi koprski mož Bombač, ki je na mestu organizatorja igre opravil z nalogo, hkrati pa nekajkrat pretental obrambo "os": "Ne bojim se nikogar. Vesel sem takšne tekme, seveda bi bilo bolje, če bi zmagali, a razplet je povsem pravičen. Vsekakor pa je to šele začetek."

Dolenec: Navajen prevzemanja odgovornosti

Na drugi strani je Dolenec zabil tri zaporedne gole v kritičnih minutah, ko se je tekma lomila, ponesrečil pa se mu je eden, ki bi lahko Gorenje popeljal na +3. A brezkompromisno je poskusil. "V Škofji Loki sem bil od šestnajstega leta naprej nosilec igre in navajen sem, ko pridem na igrišče prevzemati odgovornosti. Pa saj ni nič drugače v dresu Velenja, Loke, Kopra ali katerega drugega moštva. Ko je treba tekmo zmagati, narediš vse za to. Razlik ni," samozavesti ne skriva levičar Dolenec, ki je s prestopom v Gorenje zanesljivo naredil odlično potezo v karieri. Ta bi se morala strmo vzpenjati.

Mladi up slovenskega rokometa je zadovoljen, da niso doživeli poraza že v drugem krogu:"V nekem trenutku smo imeli zmago v rokah mi, v drugem Koper. V bistvu še tri sekunde pred koncem. Moramo biti zadovoljni s točko iz težkega gostovanja, navsezadnje pa Koprčani še pridejo v Velenje." Obračuni prvakov in podprvakov bodo vsekakor skoz sezono še kako zanimivi, vsaj po napovedi sodeč …

Ne spreglejte