Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 5. 2021,
14.14

Osveženo pred

2 leti, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,94

1

Natisni članek

Liga NLB RK Gorenje Velenje Maribor Branik

Nedelja, 9. 5. 2021, 14.14

2 leti, 12 mesecev

PO ODPOVEDANI TEKMI LIGE NLB

Mariborčani: obtožbe Velenjčanov so neresnične in absurdne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,94

1

Maribor Branik | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Iz rokometnega kluba Maribor Branik so se odzvali na včerajšnje obtožbe Gorenja Velenja glede odpovedane sredine tekme lige NLB. Obtožbe so neresnične in absurdne, so zapisali, in še: "S svojim odzivom rušijo vse vrednote profesionalnega športa, takšnih obtožb pa od nekdanjih državnih prvakov vsekakor nismo pričakovali."

RK Gorenje Velenje : AEK Athens
Sportal Velenjčani ogorčeni. Kaj se je dogajalo v Mariboru?!

Po včerajšnjem šokantnem zapisu, ki so ga v javnost poslali iz rokometnega kluba Gorenje Velenje, v katerem so opisali, po njihovem mnenju čudno dogajanje v Mariboru v sredo, ko bi se morala kluba pomeriti na zaostali tekmi državnega prvenstva, ki je bila zaradi okužb z novim koronavirusom v taboru Mariborčanov še enkrat odpovedana, so danes odgovorili tudi iz mariborskega kluba.

Izjavo RK Maribor Branik objavljamo v celoti in brez popravkov.

rokomet splošna
Sportal Koronavirus odnesel tudi zaostalo tekmo med Velenjčani in Mariborčani

"V RK Maribor Branik smo bili v petek, 7. maja, prisiljeni v odpoved tekme z RK Gorenje Velenje zaradi večih okužb s koronavirusom, ki smo jih danes tudi potrdili s PCR testi. Pri odpovedi smo se držali načela odgovornosti, saj je za nas zdravje vseh vpletenih vedno na prvem mestu.

Vsi naši igralci so bili pred tekmo testirani v skladu in roku, ki jih določajo pravila NIJZ. Več igralcev RK Maribor Branik je dobri dve uri pred tekmo razvilo simptome, ki so kazali na morebitno okužbo s koronavirusom. Te igralce smo ločene od ostalih eno uro pred tekmo znova testirali s hitrimi testi, ki so bili pozitivni. To je prižgalo alarm, edina logična odločitev pa je bila, tudi ob upoštevanju vseh protokolov Rokometne zveze Slovenije in NIJZ, da tekmo odpovemo.

Danes lahko uradno potrdimo štiri dokazane okužbe s pozitivnimi PCR testi, kar samo potrjuje pravilnost naše petkove odločitve. Vso dokumentacijo o PCR testih bomo tudi posredovali na Rokometno zvezo Slovenije.

Ob vsem tem se moramo odzvati tudi na ostre in neutemeljene obtožbe direktorja RK Gorenje Velenje Janeza Gamsa, ki zelo očitno prezira vse temelje etike športa. Glede na njegovo izjavo se zdi, da so pri RK Gorenje Velenje pripravljeni tvegati zdravje svojih igralcev, strokovnega štaba in vseh njihovih bližnjih, ki bi bili v primeru odigrane tekme izpostavljeni koronavirusu. S svojim odzivom rušijo vse vrednote profesionalnega športa, takšnih obtožb pa s strani nekdanjih državnih prvakov vsekakor nismo pričakovali. Zdi se, da bi v RK Gorenje Velenje z direktorjem Gamsom na čelu za dosego svojega cilja šli preko trupel, tudi na račun ogrožanja javnega zdravja."

Mihael Pisanec, poslovni direktor RK Maribor Branik: "Pri naši odločitvi smo gledali izključno na zdravje vseh igralcev in preostalih vpletenih v organizacijo tekme. Zaradi enega že potrjenega testa in suma na nove okužbe nismo želeli tvegati nepotrebnega širjenja okužb, ki bi eni in drugi ekipi povsem pokvarilo zaključek sezone v ligi NLB. Na razvoj simptomov se ne da vplivati, splet okoliščin pa je poskrbel, da so se zapleti z okužbami pojavili dve uri pred tekmo. Menim, da smo dobro odreagirali in hitro opravili hitre teste, ki so bili žal pozitivni. Rezultati PCR-testov so nato samo potrdili, da smo se odločili pravilno."

Preberite še:

Luka Žvižej
Sportal Ocvirk ni več trener Celja, do konca sezone ga bo zamenjal Luka Žvižej
LP: Celje PL - PSG
Sportal Neverjetno, Celjani izgubili še tretjič zapored, tokrat proti Trimu
 
Ne spreglejte