Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 11. 2016,
22.40

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Veszprem rokomet Celje Pivovarna Laško RK Gorenje Velenje liga Seha

Sreda, 30. 11. 2016, 22.40

6 let, 6 mesecev

Liga Seha, 29. in 30. november

Rekordna zmaga Celja, Gorenje brez možnosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Luka Žvižej Celje Pivovarna Laško | Foto Seha

Foto: Seha

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 11. krogu regionalne lige Seha premagali Izviđač Ljubuški z 42:33. Gorenje je v torek prepričljivo izgubil deseto tekmo proti podprvaku Evrope Veszpremu.

Celjani so na kolena spravili zadnjeuvrščeno ekipo lige, ki je doslej zabeležila le eno zmago, medtem ko so jih Celjani doslej imeli pet. Čeprav se še niso povsem polegli odzivi po neverjetnem nedeljskem srečanju z Meškov Brestom, so morali celjski rokometaši na tisti obračun že pozabiti in vse misli usmeriti k tokratnemu nasprotniku.

Pivovarji so že na tekmi v gosteh dobili resno opozorilo, da gre za kvalitetno zasedbo. Takrat so Celjani v samem zaključku tekme izvlekli zmago, potem ko so bili praktično že v izgubljenem položaju, tudi tokrat pa so dvome o zmagovalcu razblinili šele v drugem delu tekme, potem ko so vztrajni in spretni gostje dobili prvi polčas.

Celjani so dobili bistveno več golov od želene kvote. Res pa je, da jo jih tudi dali veliko, rekordnih 42. Gal Marguč - njegova izjava je druga v videu - je po tekmi vseeno priznal, da to ni bila prava celjska igra. V soboto pivovarji v ligi prvakov gostujejo pri madžarskem Picku.

"Čestitam Izviđaču za lepo tekmo. Vse, kar sem pred tekmo govoril o njih, so pokazali na igrišču. Lahkotnost, hitrost, raznovrstnost in kaznovali so vsako našo napako v prvem delu. V drugem polčasu smo se morali dobro potruditi, da smo tekmo obrnili v svojo korist. Seveda bi si želel, da bi tako začeli, a ekipa Ljubuškega ni naivna. Igrajo dober in lep rokomet,  vem, da bodo težko zadržali vse te zanimive igralce, saj so tudi sami valilnica talentov, podobno kot mi. Čestitke seveda moji ekipi, ki je v drugem polčasu pokazala do neke mere pravi obraz in stvari postavila na svoje mesto ter povsem zasluženo zmagali," je po srečanju dejal celjski trener Branko Tamše.

Velenjčani brez možnosti

V nedeljo so velenjski rokometaši v pokalu EHF na gostovanju premagali berlinski Füchse, domov so praktično prišli le prespat. Že v torek jih je čakala nova naloga. Gostovali so pri finalistu lige prvakov Veszpremu in prepričljivo izgubili. Nastopili so dokaj oslabljeni, manjkali so poškodovani Luka Mitrović, Anže Ratajec in Alem Toskić, zato je poraz pričakovan.

V madžarski ekipi ni bilo Blaža Blagotinška in Gašperja Marguča, medtem ko je Dragan Gajić igral in dosegel en gol.

"Od tekme smo pričakovali nekoliko več. V prvem polčasu smo bili v obrambi premedli, prepočasi smo se vračali iz napada, v katerem smo napravili preveč tehničnih napak. Posledica tega je bila preveliko število prejetih golov in razlika šestih zadetkov. V drugem polčasu smo skušali ujeti stik s tekmeci in se nekajkrat približali na -5 in imeli tudi možnosti, da bi zaostanek še zmanjšali. Na koncu je bila razlika najvišja in morda to ni povsem realen pokazatelj dogajanja. Priložnost na tej tekmi so dobili tudi nekateri naši mlajši igralci, kar je za njih zagotovo dobra izkušnja. Ciklus treh tekem s kakovostnimi tekmeci je sedaj končan. Imeli bomo nekaj več dni za regeneracijo in pripravo na naslednji preizkus z Zagrebčani v Velenju," je po tekmi dejal trener Borut Plaskan.

Liga Seha, 29. in 30. november:

Torek, 29. november:
Veszprem  : Gorenje Velenje 36:27 (19:13)
Ilić 10, Kopljar 6, Gajić 1; Brumen 6, Kleč 5

Sreda, 30. november:
Tatran Prešov : Nexe 29:29 (19:16)
Rabek 11, Peskov 8; Zrnić 6, Nuić 5, Špiler 3, Barišić 2, Lorger (5 obbramb)

Celje Pivovarna Laško : Izviđač 42:33 (16:17)
Mlakar 9, Marguč 8, Lesjak (7 obramb); Grbavac 8, Šarac in Jarak 7

Lestvica
Ne spreglejte