Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
2. 6. 2016,
8.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

1

Natisni članek

Uroš Bregar Rokometna reprezentanca rokomet Ana Gros Neli Irman

Četrtek, 2. 6. 2016, 8.00

6 let, 7 mesecev

DVE IGRALKI, 16 GOLOV

Levičarki, ki sta torpedirali Hrvatice

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

1

irman gros | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Po zmagi nad Hrvaško slovenski rokometni reprezentantki, avtorici skupaj 16 golov, Neli Irman in Ana Gros z optimizmom zreta proti Črnogorkam, naslednjim tekmecem Slovenije, ki se ji nasmiha evropsko prvenstvo.

Ključni poudarki

V celjski dvorani Golovec je v odličnem vzdušju padla Hrvaška s 24:23.

Dve točki sta dragoceni v boju za vozovnico za evropsko prvenstvo, ki pa je Slovenke še nimajo dokončno v rokah.

Počakati bo treba na razplet drugih tekem, a če v zadnjem krogu ne bo večjih presenečenj, bi morala za EP zadostovati zmaga nad Hrvaticami.

"Zaslužimo si evropsko prvenstvo"

"Proti Hrvaticam je vselej velik naboj. Tudi zaradi tega smo naredile veliko tehničnih napak. A zavedale smo se, da smo lahko boljše od njih. Dokazale smo, da imamo kakovost in da si zaslužimo nastop na evropskem prvenstvu. Zavedamo se napak, lahko gremo le še navzgor," je bila navdušena Neli Irman po zmagi ženske rokometne reprezentance nad Hrvaško (24:23) v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo.

Neli Irman je črnogorska izkušnja še dodatno izbrusila. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Neli Irman je črnogorska izkušnja še dodatno izbrusila. Foto: Žiga Zupan/Sportida Tretji par točk Slovenke postavlja v dober položaj za najboljšo izmed reprezentanc, ki bodo v sedmih skupinah končale na tretjem mestu. Irmanova je odigrala odlično, unovčila legionarske izkušnje in zabila osem golov. "Vzdušje je odlično, dobro se razumemo in treniramo," je Žalčanka zadovoljna s stanjem v reprezentanci, ki jo v nedeljo čaka še zahtevnejši nasprotnik Črna gora.

Irmanova pa igra prav v podgoriški Budućnosti, s katero bo dejansko imela skupno prihodnost.

Z večnimi črnogorskimi prvakinjami je namreč podaljšala pogodbo: "Zame bi bila zelo sladka zmaga. Črnogorke so prepričane o svoji zmagi, to bi lahko bil naš plus. V Črni gori lahko na primer vzamemo točko."

slovenija hrvaska rokomet reprezentanca ana gros | Foto: Žiga Zupan/Sportida Foto: Žiga Zupan/Sportida Vratarka in obramba

Kolegica Irmanove z desne strani slovenskega napada Ana Gros je bila prav tako odlično razpoložena. Med drugim je v končnici hladnokrvno izkoristila sedmmetrovko, skupaj pa se ustavila pri osmih golih. Vseeno ne izpostavlja strelske statistike, ampak: "Čeprav sama ne igram obrambe, lahko povem, da smo dekleta tokrat 'trgala' v tem elementu. Miša Marinček je obranila nekaj pomembnih strelov. To je preobrnilo tekmo."

Kaj pa Velenjčanka napoveduje za nedeljo in gostovanje v Črni gori? "Črnogorke so zelo močne v obrambi, zato bomo morale v napadu igrati zelo tekoče. Seveda pa jih bomo morale zaustaviti v napadu. Črnogorke so zelo dolgo skupaj. Reprezentanca je pravzaprav razširjena Budućnost. Na prijateljskih tekmah smo dokazale, da lahko proti njim igramo tudi na gostovanju. Gremo na zmago," je odločna prva strelka francoskega prvenstva, ki kandidira tudi za najboljšo desno zunanjo in MVP tekmovanja.

Ne spreglejte