Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 6. 2019,
21.41

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,36

Natisni članek

slovenska rokometna reprezentanca kvalifikacije za svetovno prvenstvo Uroš Bregar

Četrtek, 6. 6. 2019, 21.41

4 leta, 10 mesecev

Kvalifikacije za SP (Ž), povratne tekme

Slovenke po visoki zmagi šestič na SP. "Zdaj smo stalnica na velikih tekmovanjih!"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,36
Rokomet: Slovenija - Makedonija | Slovenke so se zanesljivo uvrstile na svetovno prvenstvo. | Foto Miloš Vujinović/Sportida

Slovenke so se zanesljivo uvrstile na svetovno prvenstvo.

Foto: Miloš Vujinović/Sportida

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je z odliko opravila tudi drugi del naloge na poti do letošnjega svetovnega prvenstva na Japonskem. Slovenke so na povratni tekmi v celjskem Golovcu z 38:27 razbile reprezentanco Severne Makedonije in se več kot zasluženo še šestič v zgodovini prebile na svetovno prvenstvo, ki bo ob koncu novembra oziroma začetku decembra letos na Japonskem. Slovenke so slavile tudi na prvi tekmi v Skopju (30:33).

Izbranke slovenskega selektorja Uroša Bregarja so navkljub pozitivnemu izidu na prvi tekmi, tudi na drugi tekmi pokazale odločno igro in že v prvih minutah dokazale, kdo je gospodar na igrišču. Slovenke so že po nekaj uvodnih minutah povedle s +4 (7:3), prednost pa je do polčasa še narasla (20:14). Dvajset minut pred koncem so domače rokometašice prvič povedle z dvomestno razliko (28:18) in tekma je bila odločena. V slovenski izbrani vrsti je bila z osmimi goli najučinkovitejša Tamara Mavsar, Alja Koren, Polona Barič in Tjašo Stanko pa so se po petkrat vpisale med strelke.

Fotogalerija
1 / 8

"Zdaj smo stalnica na velikih tekmovanjih"

"Če bi mi nekdo pred štirimi leti dejal, da se bomo štirikrat prebili na velika tekmovanja, mu ne bi verjel. A zdaj smo stalnica na velikih tekmovanjih, kar me izjemno veseli. Druge velike ekipe nas več ne podcenjujejo, jemljejo nas izjemno resno. Naš rokometni bazen je majhen, na voljo imamo majhno število igralk, a verjamem v naš mladi rokometni rod, ki prihaja," je bil vesel slovenski selektor Uroš Bregar.

"Od prve do zadnje minute smo imele nadzor nad tekmicami, a vseskozi smo imele v podzavesti, da se ne smemo sprostiti. Igrale smo zavzeto in odgovorno na obeh tekmah ter zasluženo potujemo na Japonsko," pa je povedala Polona Barič.

Še šestič na SP

Slovenija bo med 30. novembrom in 15. decembrom tako še šestič nastopila na svetovnem prvenstvu in pod vodstvom selektorja Uroša Bregarja nadaljuje kontinuiteto nastopov na velikih tekmovanjih. V zadnjih treh letih in pol je dvakrat nastopila na evropskem prvenstvu na Švedskem 2016 in v Franciji 2018 ter na svetovnem prvenstvu v Nemčiji 2017. Žreb skupin za SP bo 21. junija v Tokiu.

Na dosedanjih svetovnih prvenstvih so bile Slovenke najboljše na Hrvaškem 2003, ko so zasedle osmo mesto. V Italiji 2001 so osvojile deveto, v Rusiji 2005 in Nemčiji 2017 14., na premiernem nastopu v Nemčiji 1997 pa 18. mesto.

Kvalifikacijske tekme za SP, povratne tekme:

Preberite še:

ženska rokometna reprezentanca
Sportal Slovenske rokometašice v Celju odločno na zmago
Uroš Bregar
Sportal Slovenske rokometašice v Skopju zakorakale proti Japonski
Ne spreglejte