Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
4. 11. 2017,
17.29

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Elizabeth Omoregie Tjaša Stanko Miša Marinček Ribežl Uroš Bregar Krim Mercator Krim Mercator

Sobota, 4. 11. 2017, 17.29

3 leta, 1 mesec

Po tekmi med Krimom in Vistalom

Krim slavil tretjič zapored: dober dan, napredovanje #foto

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
krim vistal | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Šest točk Krima Mercatorja v ligi prvakinj je zagotovilo za napredovanje med najboljšo dvanajsterico. V 4. krogu tekmovanja so krimovke na Kodeljevem premagale poljske prvakinje.

Tretja zaporedna zmaga v ligi prvakinj za Krim Mercator - poljski prvak Vistal je na Kodeljevem padel z 29:22 - pomeni zagotovljeno napredovanje slovenskih prvakinj med najboljšo evropsko dvanajsterico. Na naslednjih dveh tekmah bodo skušale krimovke Bukarešti in NFH ukrasti kakšno točko, ki bi jih od januarja naprej postavila v boljši položaj v boju za četrtfinale lige prvakinj.

"Ni bilo lahko. Videli ste na lastne oči, da imajo dobre igralke, vratarka je imela zelo dober dan. Rezultat je tu. Opozarjal sem, da nam ne bo lahko. Vesel sem, da se je tako končalo. Tekma gre v pozabo, ker teh točk ne bomo prenesli naprej. Čakata nas tekmi z Bukarešto in nato Nykobingom," je po tekmi dejal Krimov trener Uroš Bregar.

Težje kot na gostovanju

Krim je bil proti Vistalu vseskozi v vodstvu, največ za devet golov, a Poljakinje so se žilavo upirale, imele odlično vratarko Malgorzato Gapsko (17 obramb) in se niso predajale do konca. V senci Krimove zmage sta ostali švedski sodnici s priimkom Bennani, ki nalogi v ligi prvakinj vsekakor nista dorasli. Ekipama sta prisodili kar 28 minut izključitev, veliko od tega za mile prekrške, ob kakšnem konkretnejšem pa sta pozabili dvigniti dva prsta.

Polona Barič in Tjaša Stanko sta dosegli po šest golov. Miša Marinček je bila odlična s 17 obrambami. Za gostje je Aleksandra Zych dosegla pet golov.

Galerija Matica Klanška:
Fotogalerija
1 / 36

Trdožive gostje

Maria Adler je zadela sedemmetrovko za Krim nekaj sekund pred koncem polčasa za prednost 16:11, kar je bilo tudi najvišje vodstvo Ljubljančank v prvi polovici tekme. Pred tem so se Poljakinje, ki jim je Krim v prejšnjem krogu dal lekcijo z zmago za deset golov, kar solidno upirale. A ko je prave obrate dobila domača obramba in se je izboljšala učinkovitost, je ljubljanska prednost postala konkretnejša.

Krimovke so dosegle tretjo zmago. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Krimovke so dosegle tretjo zmago. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Med devetimi in tremi goli

Sedemnajst izgubljenih žog Vistala je bilo sokrivih za poraz Poljakinj. Njihova trenerka Agnieszka Truszynska je tako kot Bregar besnela nad sodnicama. Krimova prednost v drugem polčasu je nihala med devetimi in tremi goli. Toliko jih je zabila tudi Aneja Beganović, Krimova hči, ki je odigrala zelo korektno v obrambi in zadevala v pomembnem obdobju.

"Dobro smo se borile od začetka do konca. Trener nas je ves teden opozarjal, da ne bo lahka tekma, kljub naši zmagi za deset golov. Držale smo skupaj in se spodbujale tudi, ko so prišli krizni trenutki," je dejala čez tri dni 20-letna Krimova krožna napadalka.

Najprej pridejo Romunke

V naslednjem krogu, 11. novembra, bo Krim gostil lani tretjo ekipo lige prvakinj, bukareški CSM. Za tem krimovke čaka še gostovanje pri danskem NFH. Proti omenjenima zasedama bodo slovenske prvakinje lovile "bonus" točke, ki bi jih lahko prenesle v drugi del. Naloga bo vse prej kot lahka. Bitke najboljše 12-erice lige prvakinj se začnejo januarja.

Krim Mercator : Vistal Gdynia 29:22 (16:11)

Dvorana Kodeljevo, gledalcev 800, sodnika: Maria in Safia Bennani (obe Švedska).

Krim Mercator: Benko 2 (1), Abina, Stefanišin, Barič 6 (1), Beganović 3, Stanko 6, Marinček (17 obramb), Omoregie 1, Zulić 1, Koren 3 (1), Gregorc, Adler 2 (1), Tsakalou 2, Amon, Perederij 2, Despotović 1.

Vistal Gdynia: Janiszweska 3, Pekala, Kaminska, Gapska (17 obramb), Stanulewicz 4, Kordowiecka, Zych 5 (4), Kozlowska 4, Gutkowska, Kowalczyk, Slwinska, Matieli Machado, Szarawaga 4, Kulwinska 2, Uscinowicz, Plaszkowska.

Sedemmetrovke: Krim Mercator 4 (4), Vistal Gdynia 4 (4).
Izključitve: Krim Mercator 18, Vistal Gdynia 10 minut.
Rdeč karton: /.
Ne spreglejte