Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 3. 2008,
11.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 18. 3. 2008, 11.01

8 let

Koprčani na Dansko, Kiel z Barcelono

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na sedežu Evropske rokometne zveze so izžrebali polfinalne pare v evropskih tekmovanjih. Rokometaši koprskega Cimosa bodo v pokalu EHF zaigrali s klubom iz danske prestolnice Köbenhavn.

Drugi polfinalni par v pokalu EHF je Aragon Bena Lapajneta in nemški Nordhorn. Primorski rokometaši bodo prvo tekmo igrali doma (bržkone 5 ali 6. aprila), povratno pa teden dni kasneje v deželi Hansa Christiana Andersena. "Dobili smo najtežjega možnega tekmeca. Koebenhavn blesti v domačem prvenstvu in ima osem točk prednosti pred drugouvrščenim Aarhusom, oteževalna okoliščina pa je, da bomo povratno tekmo igrali na Danskem. Ne preostane nam nič drugega, kot da se začnemo temeljito pripravljati na tekmeca, ki na slovenskem prizorišču ni tako znan, a je zelo kakovosten," je po dunajskem žrebu dejal Matjaž Tominec.

Koebenhavnom je v tretjem krogu pokala EHF izločil islandski Kopavogs, v osmini finala hrvaški Osijek, v četrtfinalu pa še prepričljivo francoski Dunkerque. Kaže omeniti, da je danska ekipa že na prvi tekmi v Franciji slavila z desetimi goli (34:24), na povratni domači pa z enajstimi (37:26).

V elitni ligi prvakov so kroglice določile dva špansko-nemška obračuna. Ciudad Real Aleša Pajoviča ter Uroša Zormana se bo "udaril" s Hamburgom, medtem ko bo branilec naslova Kiel Vida Kavtičnika moral za finale ugnati v kozji rog Barcelono.

V pokalu pokalnih zmagovalcev bo Valladolid, kjer igrata Gregor Lorger in Nenad Bilbija igral z Rhein-Neckar Löwen, medtem ko bo švicarski Kadetten, za katerega brani Dušan Podpečan za finale igral z madžarskim Veszpremom.

V ženski ligi prvakinj sta bila polfinalna para znana že pred žrebom, saj se bosta pomerila Zvezda in Györi ter Lada in Hypo. V pokalu pokalnih zmagovalk pa slovenskih predstavnic, po izpadu Krima v četrtfinalu, ni več.

Prve polfinalne tekme v vseh moških pokalih bodo na sporedu enkrat med 2. in 6. aprilom, povratne pa enkrat med 9. in 13 aprilom. Ženski del pa bo igral prve obračune 19. ali 20. aprila, medtem ko bodo povratni na sporedu teden dni kasneje.

Ne spreglejte