Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
5. 6. 2017,
20.50

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

slovenska rokometna reprezentanca Rokometna reprezentanca Veselin Vujović kvalifikacije

Ponedeljek, 5. 6. 2017, 20.50

6 let, 7 mesecev

Reprezentančni zbor

Kaj zmore rokometna reprezentanca brez prvokategornikov?

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Slovenija Nemčija rokomet | Foto Morgan Kristan / Sportida

Foto: Morgan Kristan / Sportida

Po mesecu dni se je spet zbrala rokometna reprezentanca. V Zrečah brusi pripravljenost za odločilni tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2018 s Švico in Portugalsko. Eden od dokazovanja željnih je Gregor Potočnik, ki pričakuje prvi reprezentančni nastop.

Gre za zadnji tekmi kvalifikacij, od katerih je odvisna slovenska uvrstitev na Hrvaško. Trenutno tretja reprezentanca zadnjega svetovnega prvenstva ni v položaju, ki bi ji to omogočal. V skupini 5 je tretja s tremi točkami. Portugalci imajo dve več. Nemci pa so po štirih krogih brezmadežni z osmimi. A Slovenija ima vse v svojih rokah in realne možnosti za odrešujoče končno drugo mesto.

Slovenija bo pred tekmo s Švico odigrala dve prijateljski srečanji. Prvo bo v četrtek (19.00) gostila Škofje Loka, drugo pa v petek (18.00) prvak 1.B-lige Šmartno pri Litiji.

Portugalski opomin

Vsaj na papirju je tako, saj jo čakata tekmi z odpisano Švico 14. junija v Schaffhausnu in načeloma nižje rangirano Portugalsko 17. junija v Kopru. A pozor, z zadnjo so izbranci Veselina Vujovića novembra le remizirali. Obenem pa bi trenutno kar močno ekipo lahko sestavili iz tistih, ki so odpovedali sodelovanje bodisi zaradi poškodb ali osebnih razlogov.

V prvo skupino spadajo Vid Kavtičnik, Vid Poteko, Dean Bombač, Darko Cingesar, Nik Henigman, Primož Prošt. Iz osebnih razlogov manjkata Staš Skube in Miha Žvižej. Popolnoma zdrava nista Borut Mačkovšek, ki bo ekipi bržkone pomagal le v obrambi, in Matej Gaber.

Reprezentanca, ki se ji bosta zaradi klubskih obvez z zamudo konec tedna pridružila Jure Dolenec in Marko Bezjak, bo tako v primerjavi s svetovnim prvenstvom znatno spremenjena.

Gregor Potočnik upa na prvi reprezentančni nastop. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Gregor Potočnik upa na prvi reprezentančni nastop. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Kaj zmore velenjski Celjan?

A priložnost bodo tako dobili novi obrazi. Eden od njih je Gregor Potočnik. Po postavi je klasični levi zunanji, visok in močan igralec. Ročna zavora v njegovi karieri so bile številne poškodbe, predvsem kolena, in težave z vidom. Zaradi kalvarije z zdravjem je izgubil približno dve leti kariere. A v zadnjih dveh sezonah je zdravje 24-letniku začelo služiti. Dokazoval se je pri Celju in Trimu, v lanski szeoni pa pri Gorenju. Njegova je bila predvsem pomlad.

Nastopa za reprezentanco še nima, čeprav je na pripravah že bil. Kaj več mu je preprečila poškodba. "Moram verjeti v to, da se vidim v reprezentanci. Vse bom dal od sebe na treningih. Upam, da bo selektor to videl in me uvrstil v ekipo," meni Celjan, ki bo tudi v prihodnji szeoni igral za Gorenje. Vsekakor je Potočnik v tej postavi legitimen kandidat za mesto v osrčju slovenske obrambe.

Ne spreglejte