Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
14. 9. 2016,
15.05

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

Natisni članek

rokomet Rokometna reprezentanca Veselin Vujović

Sreda, 14. 9. 2016, 15.05

6 let, 6 mesecev

Rokometni selektor Veselin Vujović

Zmaguje v hrvaških anketah, a bo s Slovenci ostal do Tokia

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10
veselin vujovic | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Obstaja zelo velika možnost, da bo selektor rokometne reprezentance Veselin Vujović podaljšal svoj mandat. Zdajšnja pogodba mu poteče leta 2018. Javno mnenje na Hrvaškem bi ga postavilo za tamkajšnjega selektorja. A se to ne bo zgodilo.

Ker je selektorsko mesto hrvaške rokometne reprezentance izpraznjeno, so se začela ugibanja o nasledniku Željka Babića, ki je odstopil po petem mestu na olimpijskih igrah. Za hrvaško javno mnenje ni velikega dvoma: sodeč po anketah kar nekaj medijev si navijači na klopi zelo želijo Veselina Vujovića, uspešnega in priljubljenega trenerja Zagreba, ki vodi slovensko reprezentanco. Ob njem se kot morebitni kandidati omenjajo še Lino Červar, Goran Perkovac, Ivica Obrvan, tudi Noka Serdarušić in Irfan Smajlagić.

"Odšel bom, ko me bodo spodili," je Vujović napol šaljivo, napol resno večkrat poudaril glede svoje vloge v slovenski reprezentanci. V intervjuju za Sportal je dejal, da bi se poslovil, če bi na primer poklicala kultna Barcelona.

Plusi in minusi

Dogodki v športu se hitro spreminjajo, nanje pa je vselej mogoče gledati z več vidikov. Po eni strani bi bilo, če bi bil na primer Vujović selektor Hrvaške, to za njegov zagrebški klub bolj sprejemljivo, saj bi se njegova odsotnost manj poznala, ker bi "s sabo" v reprezentanco vzel kar nekaj igralcev. Po drugi pa gre za oster dvorezen meč, saj dogajanje v reprezentanci velikokrat seva tudi na klub. In obratno. Še posebej na Hrvaškem.

Veselin Vujović je bil med tistimi, ki niso bili zadovoljni s slovenskim šestim mestom na olimpijskih igrah. Predvsem zaradi predstave na zadnji tekmi z Dansko. Vseeno pa je Slovence spet postavil na olimpijski zemljevid. | Foto: Vid Ponikvar Veselin Vujović je bil med tistimi, ki niso bili zadovoljni s slovenskim šestim mestom na olimpijskih igrah. Predvsem zaradi predstave na zadnji tekmi z Dansko. Vseeno pa je Slovence spet postavil na olimpijski zemljevid. Foto: Vid Ponikvar Še dve leti

Po zanesljivih informacijah Vujović tako sploh ni v igri za hrvaškega selektorja, je bolj želja ljudstva. Bistveno bližje je ostanku na slovenski klopi in tudi ponudbi za podaljšanje pogodbe, ki mu po zdajšnjih pogojih poteče leta 2018. Slovensko reprezentanco bi, če se seveda ne bi zgodil kakšen vmesni zasuk, vodil do prihodnjih olimpijskih iger. To je že po objavi tega članka potrdil za Balkan Handball. Vsekakor torej ostaja slovenski selektor.

S Slovenci je Črnogorec osvojil 14. mesto na zadnjem evropskem prvenstvu, jih popeljal na olimpijske igre, kjer so bili šesti. Jeseni čakajo reprezentanco kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2018, nato pa januarja svetovno prvenstvo v Franciji.

Ne spreglejte