Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
25. 3. 2015,
7.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Gorenje Ivan Vajdl

Sreda, 25. 3. 2015, 7.23

8 let

Gorenje bo imelo precej prišepetovalcev

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kdo je danski Tvist Holstebro, s katerim se bodo rokometaši Gorenja pomerili za vstopnico na zaključni turnir pokala EHF?

Po žrebu je v taboru velenjskih rokometašev prevladovalo zadovoljstvo nad imenom četrtfinalnega tekmeca v pokalu EHF. To je Tvist Holstebro, četrtouvrščena ekipa danskega prvenstva. Odziv je res pozitiven, a pri Slovencih se kaj hitro v glave in ude naseli prevelika lahkotnost, ki posameznike in ekipe ali kresne po prstih ali pa prinese odmerek ali dva živčnosti več.

Krvna slika

Ekipo vodi trener Klavs Bruun Jørgensen. V skupinskem delu pokala EHF je v ne preveč ostri konkurenci španskega Granollersa, romunske Steaue in ruskega St. Petersburga trikrat zmagala in doživela dva remija. V kvalifikacijah za pokal EHF je danski predstavnik zelo gladko izločil švicarski Kriens, trši oreh pa mu je predstavljala romunska Stiinta.

Tvist je nacionalno izjemno čista ekipa. Sestavljajo jo sami Danci z izjemo levega zunanjega Jonasa Larholma, Šveda z obilico mednarodnimi izkušnjami. Tudi iz lige prvakov, v kateri je igral z Barcelono, Aalborgom in Pickom.

Prvi strelec zasedbe je še en zunanji igralec Michael Damgaard Nielsen z zavidljivim povprečjem dobrih sedmih golov na tekmo. Zelo opazno strelsko vlogo imata tudi krili Patrik Larsen in Magnus Bramming.

Slovenske izkušnje

Pred dvema sezonama je Holstebro, ki domuje v istoimenskem mestu v dvorani za dobrih tri tisoč duš, v skupini pokala EHF igral z Mariborom. V dvorani Tabor so vijolice zmagale za štiri gole, na Danskem pa je bilo izenačeno. To je bila sezona največjega uspeha mariborskega kluba v Evropi in skorajšnje uvrstitve na zaključni turnir, kamor pa se je uspelo prebiti tokratnemu Gorenjevemu tekmecu. V polfinalu je pokleknil pred Nantesom, v tekmi za tretje mesto pa je premagal Göppingen.

Prišepetovalci

Težav z analizo tekmeca Gorenje res ne bi smelo imeti. Poleg sodobne tehnike imajo Velenjčani "insiderja", danskega kondicijskega trenerja Moretena Seierja. Na pomoč bratu Stašu in njegovi ekipi lahko priskoči Sebastian Skube, ki se na Danskem uspešno udejstvuje v majici Silkeborga. In še kakšen velenjski prijatelj bi se našel. Prva tekma bo 11. ali 12. aprila v Gorenju, povratna pa teden dni pozneje na Danskem.

Skupni zmagovalec obračuna se bo uvrstil na zaključni turnir, kjer je že gostitelj Berlin. Preostala para sta Melsungen (Nem) – Skjern HB (Dan) in HSV Hamburg (Nem) – Eskilstuna Guif (Šve).

Ne spreglejte