Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
21. 11. 2016,
13.20

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,93

1

Natisni članek

Uroš Bregar Rokometna reprezentanca rokomet

Ponedeljek, 21. 11. 2016, 13.20

6 let, 7 mesecev

Dolgo pričakovana misija evropsko prvenstvo se začenja #video

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,93

1

ženska rokometna reprezentanca | Foto L. G.

Foto: L. G.

Ženska rokometna reprezentanca se je v Zrečah zbrala na pripravah pred evropskim prvenstvom, ki se 4. decembra začne na Švedskem.

Po šestletnem postu so se slovenske rokometašice uvrstile na evropsko prvenstvo. Tega bo med 4. in 18. decembrom gostila Švedska. Slovenke se bodo v skupini 4. decembra pomerile s Srbijo, dva dni zatem jih čaka tekma z gostiteljicami, 8. decembra pa s Špankami. V nadaljevanje napredujejo prve tri ekipe.

Vznemirjenje o začetku priprav je precejšnje. Dobro voljo, predvsem pri Krimovih predstavnicah, pa povečuje tudi odlična ljubljanska jesen v ligi prvakinj. Slovenske podprvakinje so se namreč po štirih zmagah prepričljivo uvrstili v glavni del lige prvakinj.

Utrinki z zbora ter vtisi Miše Marinček in Ane Gros:

"Poln novega zagona"

"Ta reprezentanca že precej časa sodeluje in se med seboj dobro pozna, kar je odlično. V tem tednu nas čakajo prvi treningi na pripravah, na katerih bomo naredili najprej malo regeneracije, že v torek pa začnemo s polno paro, saj nas kmalu čakajo trije pripravljalni dvoboji (dva s Švico in eden s Črno goro, op. a.). Že v naslednjem tednu se začnemo intenzivno pripravljati na prve tekmice na evropskem prvenstvu – reprezentanco Srbije.

Skupaj z nekaterimi reprezentantkami, ki so članice Krima Mercatorja, prihajam na priprave poln novega zagona. A klubski uspeh je treba dati na stranski tir in se maksimalno posvetiti delu z izbrano vrsto. Igralke, ki jih imamo v ekipi, v kateri vlada odlično vzdušje, so izjemno kakovostne in med njimi je čutiti pravo kemijo, za katero upam, da se bo pokazala tudi na evropskem prvenstvu," je dejal selektor Uroš Bregar.

Uroš Bregar se je s Krimom uvrstil v glavni del lige prvakinj. Napredovanja iz skupine si želi tudi na reprezentančni klopi.  | Foto: Vid Ponikvar Uroš Bregar se je s Krimom uvrstil v glavni del lige prvakinj. Napredovanja iz skupine si želi tudi na reprezentančni klopi. Foto: Vid Ponikvar

Najboljša tretja ekipa kvalifikacij

Peti nastop na največjem tekmovanju stare celine so si Slovenke zagotovile v kvalifikacijah, v katerih so v "balkanski" skupini zaigrale proti reprezentancam Črne gore, Hrvaške in Makedonije. Na evropsko prvenstvo so se uvrstile prvič po letu 2010, in sicer kot najboljša tretjeuvrščena ekipa vseh skupin kvalifikacij.
 
V oktobrskem pripravljalnem ciklusu so se Slovenke doma dvakrat doma pomerile z reprezentanco Češke in bile polovično uspešne, nato pa še dvakrat v gosteh z reprezentanco Madžarske.

Seznam vabljenih igralk na priprave za EP 2016:

Polona Barič (Krim Mercator), Katja Čerenjak (Zelene doline Žalec), Teja Ferfolja (Rotweiss Thun), Ana Gros (Metz), Neli Irman (Budučnost), Nina Jeriček (Krim Mercator), Lea Krajnc (Zagnos), Lina Krhlikar (Frisch auf Gopppingen), Barbara Lazović (Vardar Skopje), Miša Marinček (Krim Mercator), Tamara Mavsar (Vardar Skopje), Amra Pandžić (Krim Mercator), Valentina Panger (Zagorje), Ana Petrinja (Frisch auf Gopppingen), Janja Rebolj (Zagorje), Tjaša Stanko (Zagorje), Sergeja Stefanišin (Krim Mercator), Maja Užmah (Celles sur Belle) in Nina Zulič (Mlinotest Ajdovščina)

Spored tekem:
- skupina A (Stockholm):
1. krog, nedelja, 4. decembra, ob 15.15:
Srbija - Slovenija

2. krog, torek, 6. decembra, ob 20.45:
Slovenija - Švedska

3. krog, četrtek, 8. decembra, ob 18.30:
Španija - Slovenija
Ne spreglejte