Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
5. 8. 2016,
7.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

tatu Dean Bombač Uroš Zorman Polona Hercog

Petek, 5. 8. 2016, 7.00

6 let, 6 mesecev

Tatuji slovenske olimpijske odprave

Umetniške poslikave na olimpijskih telesih #foto

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58
hercog | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

V 60-članski slovenski olimpijski odpravi ima tatuje kar nekaj športnikov. Družine, živali in lobanje so najpogostejši motivi pri naših sogovornikih.

Vsi niso bili pripravljeni deliti z javnostjo njihove simbolike, kar je seveda njihova popolnoma legitimna odločitev. Med tiste, ki so pomen tatujev obdržali zase, pa nikakor ne spada kajakaš Peter Kauzer. ''Tatu sem si naredil, ko sem prvič postal svetovni prvak (leta 2009, op. a.). Gre za leva s krono, na kateri je datum omenjene tekme, ko sem postal kralj živali,'' je pojasnil Hrastničan.


 

Tatuje ima tudi vrsta rokometašev. Kapetan Uroš Zorman ima v pismenkah upodobljeni imeni sinov in napis za srečo. Marko Bezjak ima tatu na vratu, Dean Bombač pa na rokah in nogah. "Imam angelčka za ženo, imam tudi ime hčerke, zdaj si bom dal upodobiti še ime sina. Meni to ogromno pomeni. Nekaterim je to lepo, drugim ni, meni je všeč, z drugimi se ne obremenjujem. To se ne briše,'' je simboliko na svoji desnici opisal Bombač.

Ne prezrite:

- To je slovenska olimpijska reprezentanca
- Utrip Ria de Janeira
- Najlepša slovenska olimpijka je  ...
- Kaj pravi slovenski zastavonoša?
-
Nadal in Phelps bosta zrla Slovencem v hrbet

Primož Jeralič ima že zasnovane ideje za nove tatuje. | Foto: Vid Ponikvar Primož Jeralič ima že zasnovane ideje za nove tatuje. Foto: Vid Ponikvar Od rojstva do smrti

Zelo izčrpen in izviren pa je bil pri svojem pojasnilu tetovaže na levi roki parakolesar Primož Jeralič: ''Na levo roko bom dal simbole, ki me spremljajo skozi življenje. Stvar je v nastajanju. Nekaj tatujev že imam. Na primer uro, ki ponazarja rojstvo, lobanjo, ki predstavlja smrt in tri dni kome po moji nesreči. Imam tudi krokodilje oko kot pošast, ki je vedno na preži. Tu so še zobniki. Noge mi ne 'delajo', zato pa mi gibanje omogočajo roke. Vse to povezuje nekakšna življenjska črta oziroma mreža.''

A tukaj se Jeralič ne bo ustavil: načrtuje še podobi očeta in mame, simbol moči in energije, nebesno znamenje … Prostora na telesu je še kar nekaj.

Polona Hercog ima gotovo kaj pokazati. | Foto: Guliverimage/Getty Images Polona Hercog ima gotovo kaj pokazati. Foto: Guliverimage/Getty Images Prvi tatu pri 18 letih, zdaj so njene tetovaže v središču pozornosti

Svetovno najodmevnejše pa so nedvomno tetovaže zadnje oziroma 60. slovenske potnice na olimpijske igre Polone Hercog. Po njih se na daleč z objektivi pogosto sprehajajo fotografi različnih agencij. Štajerka, ki si je prvo tetovažo omislila pri 18 letih, pravi, da jih je celo težko prešteti. Lobanja, napis famiglia, ura …

''Slika me vsekakor mora pritegniti, z njo se moram nekako povezati in potem delati na tem s tetovatorjem, da izpade tako, kot je treba,'' je pred meseci za 24ur.com dejala naša najboljša teniška igralka, ki si je nekaj starih tatujev dala tudi prekriti z novimi.

Vsekakor ne le verjamemo, ampak smo prepričani, da si olimpijski svet naših športnikov ne bo zapomnil le po zanimivih poslikavah telesa.

 

Ne spreglejte