Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 8. 2016,
15.51

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

ulični rop olimpijske igre Rio 2016

Četrtek, 18. 8. 2016, 15.51

6 let, 7 mesecev

Poziv športnikom, naj se ne izpostavljajo nevarnosti

Tudi britanski olimpijec žrtev ropa v Riu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Rio rop | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Iz Ria de Janeira prihaja še ena novica o roparskem napadu na olimpijca. Žrtev je britanski športnik, za koga gre, pa britanska olimpijska ekipa ne razkriva, pišejo britanski mediji. Odgovorni v britanski reprezentanci so že pozvali svoje športnike, naj se ne izpostavljajo nevarnosti z odhajanjem iz olimpijske vasi. Skrbi jih namreč, da bi njihovi športniki postali tarče roparjev, če bi jih ti videli v opremi britanske reprezentance.

Omenjenega športnika so po navajanju medijev roparji ustavili in vanj usmerili pištolo med potepanjem po mestu v torek zgodaj zjutraj, potem ko je končal svoje nastope. Ravno to pa britansko delegacijo skrbi. Mnogo njihovih športnikov je že končalo tekmovanje in želijo čakanje na pot domov izkoristiti za ogled mesta in morda nekaj zabave.

Nepoškodovan, a v šoku

Napadeni sicer ni poškodovan, je pa v hudem šoku, še poročajo mediji, več informacij o dogodku pa nimajo. Se je pa novica hitro razširila med tekmovalci. Tem zdaj svetujejo, naj ne odhajajo iz olimpijske vasi, sploh ko pade tema. Nihče jim izhoda ne prepoveduje, a izhod bo na lastno odgovornost.

Prav tako jim priporočajo, naj zunaj olimpijske vasi ne nosijo uradne britanske olimpijske opreme ter vrednih predmetov in naj ne uporabljajo taksijev, temveč le uradne prevoznike britanskega olimpijskega komiteja oziroma prirediteljev iger. O vsakem izhodu naj obvestijo tudi pristojne v olimpijski ekipi. Za britanske športnike je obvezna tudi udeležba na varnostnem briefingu.

So si Američani izmislili?

Primer britanskega športnika je le zadnji v vrsti ropov in tatvin, ki so jih doživeli udeleženci olimpijskih iger. Precej pa razburja primer ropa, ki morda to sploh ni bil.

Ne spreglejte