Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
4. 8. 2016,
19.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,78

1

Natisni članek

Veselin Vujović Rio 2016

Četrtek, 4. 8. 2016, 19.45

6 let, 6 mesecev

Veselin Vujović pred OI 2016

Ostri rokometni selektor: Ne ve se, kdo pije in kdo plača

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,78

1

"To so moje četrte olimpijske igre, a organizacijsko zanesljivo najslabše," se je ob brazilsko organizacijo dan pred slovesnim odprtjem olimpijskih iger obregnil selektor slovenske rokometne reprezentance Veselin Vujović, sicer nekdanji vrhunski igralec.

Poročevalec iz Ria Martin Pavčnik | Foto:

V vrsto vseh tistih, ki ob odštevanju ur do otvoritvene slovesnosti olimpijskih iger v Riu de Janeiru negodujejo nad organizacijo, se je brez oklevanja postavil še selektor rokometne reprezentance Veselin Vujović. V njegovih mislih so sicer predvsem reprezentance Egipta, Nemčije, Brazilije, Švedske in Poljske, s katerimi se bo Slovenija pomerila v prvem delu rokometnega olimpijskega turnirja, a mimo organizacijskih spodrsljajev v prvem srečanju s sedmo silo v Riu vendarle ni mogel.

Veselin Vujović: Zdaj mora Slovenija upravičiti olimpijski status. | Foto: Stanko Gruden Veselin Vujović: Zdaj mora Slovenija upravičiti olimpijski status. Foto: Stanko Gruden

"Ne ve se, kdo pije in kdo plača. To so moje četrte olimpijske igre, a zanesljivo najslabše do zdaj. Takšen je vsaj prvi vtis. Upam, da se bo popravil. A zdi se mi, da so olimpijske igre za Brazilce pač prevelik zalogaj," pravi Vujović, ki je kot rokometaš igral na olimpijskih igrah 1984 in 1988, selektorski olimpijski krst pa dočakal leta 2000 na srbski klopi.

Kritičen je predvsem do namestitve in logistike. "Lep primer je prijateljska tekma z Dansko. Zanjo nismo dobili garderobe, obenem pa bomo lahko igrali le 50 in ne 60 minut.  Tudi s prevozi so težave. Stalno čakamo. Sobe? Sami jih moramo čistiti ter se z balkanskimi triki dokopati do brisač in interneta. Res je, na prvi pogled je vse lepo in pisano, a to ni na ravni olimpijskih iger," z glavo zmajuje 55-letni črnogorski strokovnjak.

Brez izgovorov

A čeprav je iz njega vrelo nezadovoljstvo, odločno opozarja, da slabi pogoji ne bodo izgovor za morebitne slabe predstave. "Podobne težave imajo tudi mnogi drugi, zato moramo pač improvizirati in se pripravljati na tekme," pravi Vujović, ki bo slovensko reprezentanco v ogenj prvič poslal že v nedeljo. Tekmec bo afriški prvak Egipt. Zanj pravi, da bo trd oreh, deloma zaradi igralske kakovosti, deloma pa tudi zaradi domnevnega privilegiranega statusa pri sodnikih, ki v kar ohlapnih rokometnih pravilih pogosto pomembno vplivajo na potek tekem.

Slovenska rokometna reprezentanca se (po letih 2000 in 2004) pripravlja na tretji olimpijski nastop. | Foto: Slovenska rokometna reprezentanca se (po letih 2000 in 2004) pripravlja na tretji olimpijski nastop.

"Vseeno upam na pošteno sojenje proti ekipi, ki je zelo prepotentna. V Evropi priznavajo le Španijo, Nemčijo, Francijo in morda Hrvaško. Slovenija je za njih nepomembna. Naša naloga je, da jih prepričamo o nasprotnem. Če smo v kvalifikacijah premagali veliko Španijo, verjamem, da lahko tudi Egipt. Ne smemo pa ga podcenjevati, saj lahko zagreni življenje vsakomur," poudarja Vujović.

Kolajna ni prepovedana tema

Slovenski selektor, ki si klubski kruh služi pri Zagrebu, sicer velja za strokovnjaka z vcepljenimi visokimi cilji. Te prenaša tudi na svoje slovenske varovance.  "Ekipa, ki ne zaupa sebi, naj ne hodi na olimpijske igre. Verjamem, da slovenska ni takšna. Imamo visoke cilje, ki segajo tudi proti kolajnam. A počasi … Naš prvi in trenutno najtežji tekmec je Egipt," dodaja Vujović, ki upa, da bo lahko v nedeljo stavil na vse najmočnejše adute, tudi na Dejana Bombača in Nika Henigmana, ki imata nekaj želodčnih težav.

Ne prezrite:

- To je slovenska olimpijska reprezentanca
- Utrip Ria de Janeira
- Najlepša slovenska olimpijka je  ...
- Kaj pravi slovenski zastavonoša?
-
Nadal in Phelps bosta zrla Slovencem v hrbet

 

Ne spreglejte