Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
8. 8. 2016,
20.44

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

Bojan Tokič Rio 2016

Ponedeljek, 8. 8. 2016, 20.44

6 let, 6 mesecev

BOJAN TOKIĆ

Naj se ve, kdo je šef. Kdo je zdaj slab?

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

"Želel sem odigrati vsaj dve tekmi. Zdaj čakam že na četrto," po uvrstitvi med najboljših 16 namiznoteniških igralcev v Riu de Janeiru opozarja eden najbolj sproščenih slovenskih olimpijcev Bojan Tokić.

Poročevalec iz Ria Martin Pavčnik | Foto:

Potem ko je na mogočnem sejmišču Riocentro, ki na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru gosti dvigovalce uteži in namiznoteniške igralce, ugnal Iranca Noshada Alamyana in Kitajca s poljskim potnim listom Zengyija Wanga, je Bojan Tokić v tretjem dvoboju izločil še favoriziranega Portugalca z glasno podporo na tribunah Tiaga Apolonoa. Zmaga (4:1) je imela za najboljšega slovenskega namiznoteniškega igralca še dodatno težo, saj gre za njegovega klubskega soigralca pri nemškem Saarbrücknu.

Bojan Tokič je nanizal že tri zmage. | Foto: Bojan Tokič je nanizal že tri zmage.

"Pokazal sem mu, kdo je šef v klubu. Verjamem, da se bo po olimpijskih igrah na delo vrnil s sklonjeno glavo. Res je, imel je glasno podporo s tribun. To je pač Brazilija. Če bi igrali v Sarajevu, bi se verjetno s tribun slišalo 'Bojan, Bojan'. A nič ne de, naj se derejo. Pomembna je zmaga," se je po odmevni zmagi smejalo Tokiću, ki sicer že vse od prihoda v Riu deluje odlično razpoložen, obenem pa zna kombinirati uživanje na olimpijskih igrah in tekmovalno osredotočenost.

Kdo je slab? Lahko pripravi še eno presenečenje? | Foto: Lahko pripravi še eno presenečenje?

V četrtem krogu, ki bo odločal o potnikih med najboljših osem, se bo 35-letni olimpijec pomeril s slovitim nemškim reprezentantom Dimitrijem Ovčarovom. Tekma bo na sporedu ob 2.30 po slovenskem času. Motiv ni sporen.

"Pred kratkim mi je dejal, da ne bo treniral v moji družbi, saj sem slab. No, zdaj imam priložnost, da mu pokažem, kdo je slab," se pred nadaljevanjem olimpijskega turnirja dobre volje oklepa Tokić in dodaja, da je bil osnovni cilj preboj vsaj v drugi krog.

"Ovčarova sem že premagal. Morda ima to nekje v glavi. Sicer pa sem sproščen. Svoje sem v Riu opravil. Želel sem se pokazati slovenski javnosti. Cilj sta bili dve tekmi. Zdaj bom igral četrto. Še sam sem malce presenečen. O tem priča podatek, da sem naročil premalo igralnih majic," je še pristavil igralec, ki je sodeloval že na olimpijskih igrah v Pekingu in Londonu.

Ne spreglejte