Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 8. 2016,
16.43

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Maja Mihalinec Sabina Veit Rio 2016

Ponedeljek, 15. 8. 2016, 16.43

6 let, 6 mesecev

Mihalinčeva je želela preveč, tudi Veitova razočarana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Maja Mihalinec predtek Rio | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Atletinje so opravile predtekmovanja teka na 200 metrov. Na sporedu je bilo kar devet predtekmovalnih skupin, Slovenka Maja Mihalinec je dosegla 48. čas in tako ostala brez torkovega polfinala. Druga slovenska predstavnica v tej disciplini Sabina Veit pa je dosegla 62. čas med 72 nastopajočimi.

Mihalinčeva je tekla 23,38, tudi z novim osebnim rekordom, ta znaša 23,01, bi bila za polfinale bržkone prepočasna, Veitova pa je v predtekmovanju zmogla 23,75, za uvrstitev v polfinale najboljših 24 pa je bilo potrebno teči 22,94. V predtekmovanju je bila s časom 22,31 najhitrejša Marie-Josee Ta Lou s Slonokoščene obale.

"Startala sem na osebni rekord, a žal mi ni uspelo. Začela sem dobro, potem pa mi je na zadnjih 50 metrih kar odrezalo noge in jih nisem več mogla nadzirati. Ne vem točno, kaj se je zgodilo, tudi ne vem, kaj reči. Preprosto sem se v teku nagnila preveč naprej, saj sem morda želela preveč. Na ogrevanju sem imela malo prazne noge, malo utrjene, kar ni logično, ker smo v teh dneh veliko počivali. Ko smo prišli na start, sem bila povsem prazna, poskusila sem se motivirati, a ni šlo," je po tekmi za TV Slovenija dejala Maja Mihalinec.

Sabina Veit | Foto: Stanko Gruden, STA Foto: Stanko Gruden, STA

Tudi Veitovi se danes tek ni izšel po načrtih, vzrok je bil slabo počutje. "Vsekakor nisem zadovoljna s časom. Čutila sem težke noge, že zadnjih nekaj dni sem se slabo počutila. Čeprav sem želela dati vse od sebe, mi ni šlo. Na splošno me je utrudilo slabo počutje, najbrž vsi ti klimatizirani prostori, kar me je malo zdelalo. Čas za polfinale je bil danes zame nedosegljiv, pod 23 sekundami nisem sposobna odteči, žal se je tako izteklo. Sem razočarana in počasi bom zaključila svojo kariero. O dejanskem se še odločam, imam še ves september čas za razmislek. Morda odtečem zimsko sezono, potem pa bo čas za nove stvari," pa je po tekmi dejala Veitova.

Ne spreglejte