Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
3. 2. 2024,
19.00

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

Natisni članek

Matic Osovnikar Maja Mihalinec Anej Čurin Prapotnik Maribor atletika

Sobota, 3. 2. 2024, 19.00

2 meseca, 3 tedne

Maribor, dvoranski atletski miting

V Mariboru padel drugi najboljši slovenski izid vseh časov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36
Anej Čurin Prapotnik | Anej Čurin Prapotnik je dosegel drugi najboljši slovenski izid vseh časov v teku na 60 metrov.  | Foto Peter Kastelic/AZS

Anej Čurin Prapotnik je dosegel drugi najboljši slovenski izid vseh časov v teku na 60 metrov.

Foto: Peter Kastelic/AZS

Anej Čurin Prapotnik (Ptuj) je na dvoranskem atletskem mitingu v Mariboru v teku na 60 m dosegel osebni rekord, z zmago v času 6,64 sekunde pa je sedaj drugi najboljši vseh časov v državi. Obenem je le za šest stotink zgrešil normo (6,58) za dvoransko svetovno prvenstvo v začetku marca v Glasgowu.

Pred ptusjkim sprinterjem Čurinom Prapotnikom zdaj z državnim rekordom ostaja le še Matic Osovnikar, ki je 6,58 tekel 5. marca 2004 v Budimpešti. Tretje mesto si sedaj delita s 6,65 Rok Predanič (2002) in Marko Bratož (2006).

"Še bolje je bilo videti čas takoj po prihodu v cilj, 6,63 je najprej pisalo na semaforju. Delam na tem, da bi bil še hitrejši, da bi tekel tudi normo za dvoransko SP. Mogoče bi lahko prišel na prvenstvo na Škotskem tudi prek svetovne lestvice, za to pa moram še malce izboljšati osebni rekord. S trenerjem sva v pripravah delala na vseh segmentih teka, sedaj pa izboljšujeva detajle, predvsem starte in prehod med 20 in 30 m. Še so rezerve," je povedal Čurin Prapotnik.

Začel je kot nogometaš in je igral za Gorišnico, od koder prihaja. Že v srednji šoli pa se je preusmeril v atletiko. Od začetka teče na kratkih progah pod vodstvom trenerja Gorazda Rajherja.

Čurin Prapotnik je 23. maja lani na Ptuju na svoj dvajseti rojstni dan na 100 m tekel 10,29 sekunde in je odtlej četrti najhitrejši Slovenec vseh časov. Zaostal je le za Osovnikarjem, ki je 10,13 dosegel na SP leta 2007 v Osaki, kjer je tekel v finalu, ter za izidom 10,21 sekunde, kar sta osebna rekorda Urbana Acmana (1998) in Jana Žumra (2006).

V ženski konkurenci je bila najhitrejša Maja Mihalinec Zidar (Mass), ki je v finalu tekla 7,47. Joni Tomičić Prezelj (Olimpija) je bila druga s časom 7,63, dve stotinki za njo pa je bila Nika Jenko (Velenje).

V skoku v daljino je bila najdaljša Maja Bedrač (Ptuj), ki je trikrat poletela preko šestih metrov, najdlje pa 6,12 metra v zadnji seriji. Bedrač je bila druga tudi v teku na 60 metrov z ovirami (8,68), zmagala je Italijanka Anna Bionda (8,57). V moški konkurenci je s časom 8,28 slavil mladi Matevž Girandon (Triglav), poroča Atletska zveza Slovenije.

Preberite še:

Lia Apostolovski
Sportal Apostolovski skočila osebni rekord
Ne spreglejte