Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
19. 8. 2016,
15.49

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,08

1

Natisni članek

olimpijske igre Rio 2016 Zagreb Veselin Vujović

Petek, 19. 8. 2016, 15.49

6 let, 6 mesecev

Zanimiva izjava slovenskega selektorja

V slovensko reprezentanco bi poklical Hrvata

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,08

1

vujovic vujović slovenija danska cetrtfinale rokometna reprezentanca rokomet | Foto Reuters

Foto: Reuters

Slovenski rokometni selektor Veselin Vujović, ki je obenem tudi trener Zagreba, je pri naših južnih sosedih z eno svojih izjav povzročil nekaj medijske panike. A bržkone zaman.

"Rokometni zvezi Slovenije bom predlagal, da se pogovori s Stipetom Mandalinićem. Če ga Hrvaška ne želi, naj igra za Slovenijo. Škoda je, da takšen fant ne bi nastopal na veliki sceni," je rokometni selektor Veselin Vujović dejal v odmevni izjavi za Sportske novosti ob naštevanju slovenskih napak na četrtfinalni tekmi olimpijskih iger z Dansko. Slovenci so izpadli, zasedli bodo šesto mesto, Vujović pa tako kot njegov predhodnik najbolj pogreša visoke zunanje igralce.

Omenjeni Stipe Mandalinić, letnik 1992, je prav takšen profil igralca. V zadnjih sezonah je imel sicer obilico težav s poškodbami, a jih je odlično prebrodil. Eno najboljših tekem sezone je v majici Zagreba odigral prav proti Celjanom. Na desetih tekmah lige prvakov je dosegel 43 golov. Za Hrvate, ki so se uvrstili mesto pred Slovenci, na olimpijskih igrah ni nastopil.

Igralec tipa Stipe Mandalinić bi Sloveniji prišel še kako prav, a poleg volje igralca je treba izpolniti še druge pogoje. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Igralec tipa Stipe Mandalinić bi Sloveniji prišel še kako prav, a poleg volje igralca je treba izpolniti še druge pogoje. Foto: Urban Urbanc/Sportida
A reprezentanca ni klub in stvari niso tako preproste, kot se zdi na katarskem primeru. Pravilo je, da mora igralec dve leti bivati v državi, imeti seveda njen potni list, od zadnjega nastopa za "prejšnjo" reprezentanco pa morajo preteči tri leta. Sploh pa se zdi, da je Rokometna zveza Slovenije bolj naklonjena organski rasti ekipe in bo tako igralce za ta položaj še vedno črpala iz obstoječih virov.

Konkretno: ali bo na položaju levega zunanjega igral Borut Mačkovšek ali Nik Henigman oziroma kdo iz mlajše garde ali pa bo moral Vujović še naprej improvizirati s srednjimi zunanjimi? Možnosti za "prestop" Mandalinića, ki je za Hrvaško nazadnje igral pred dobrima dvema letoma, so, realno gledano, pičle.

Ne spreglejte